Anak tiri Taib mahu letak TV di kubur arwah

Anak tiri Taib mahu letak TV di kubur arwah

Sarawak masih terkesan dengan pemergian bekas Yang di-Pertua Negeri, Tun Pehin Sri Abdul Taib Mahmud, yang meninggal dunia di usia 87 tahun.

Baru-baru ini, anak tirinya, Nizar, menyatakan rasa cinta dan rindu kepada arwah bapanya.

Menurut laporan Newswav, Nizar dilaporkan telah memuat naik sebuah video di mana dia merakam harinya di kuburan Allahyarham Taib, yang terletak di perkarangan rumah agam mereka.

Dalam video itu, Nizar menyuarakan kerinduannya kepada almarhum, mengingat saat-saat bersama, termasuk memori menonton filem yang menjadi salah satu cara mereka meluangkan masa.

“Saya di sini di tanah perkuburan kami di rumah, rumah saya yang indah. Saya di sini untuk berjumpa ayah buat kali kedua. Saya baru balik dari sarapan.

“Saya bangun agak awal, jadi saya beritahu diri saya bahawa saya akan pergi sarapan dan kembali untuk duduk di sini bersama ayah.

“Kami selalu menonton filem bersama-sama. Pelbagai filem. Saya bercakap tentang beratus-ratus filem. Ia adalah salah satu hobi kami bersama.

“Ia adalah aktiviti yang kami suka lakukan bersama, dan saya harap kami masih boleh lakukan lagi. Sumpah tuhan, saya akan meletakkan TV di tanah perkuburan ini, dan kami akan menonton filem bersama-sama,” katanya.

Nizar juga mengungkapkan rasa kagumnya terhadap Taib yang dianggapnya sebagai seorang pemimpin yang luar biasa, memuji kebijaksanaan dan kesetiaan beliau kepada Sarawak.

“Ayah, saya sangat merindui kamu, dan saya sangat menyayangi kamu. Saya tidak percaya anda sudah tiada. Ayah, kamu adalah ahli politik terhebat yang pernah ada—ahli politik terbaik di Malaysia,” katanya. Vc

Anak tiri Taib mahu letak TV di kubur arwah

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Umpama kembar ‘Ronaldo’ jadi perhatian ramai

Johan gosok baju saya – Ozlynn

Bekain pemain Arsenal Podolski kini jutawan kebab, ais krim

Hukum melakukan seks dengan patung (robot)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker