Kenapa Wan Saiful dakwa SPRM menghubunginya?

Kenapa Wan Saiful dakwa SPRM menghubunginya?

Ahli Parlimen Tasek Gelugor Wan Saiful Wan Jan berkata dia akan memberi kerjasama kepada SPRM berhubung dakwaan dia ditawarkan habuan serta peruntukan RM1.7 juta untuk menukar sokongannya kepada Perdana Menteri Anwar Ibrahim.

Bekas ketua penerangan Bersatu itu mendakwa dia dihubungi pegawai SPRM selepas membangkitkan dakwaan itu di sidang Dewan Rakyat semalam.“Tak sampai satu jam selepas saya berucap, saya dapat mesej dari pegawai SPRM minta saya hubungi mereka. Saya akan patuhi.

Itu kata Wan Saiful.

Manakala SPRM pula menafikan dakwaan Wan Saiful Wan Jan bahawa dia telah dihubungi pegawainya sebaik sahaja membangkitkan dakwaan ditawarkan habuan untuk menukar sokongannya kepada Perdana Menteri Anwar Ibrahim di Parlimen.

“Tidak ada pegawai saya yang menghubungi beliau, mungkin sesiapa pun boleh hubungi beliau mengatakan daripada SPRM.“Tetapi apa yang penting di sini Wan Saiful Wan Jan sepatutnya hadir ke SPRM bagi buat laporan kerana apabila seseorang ditawarkan suapan atau rasuah perlu datang ke mana-mana balai polis terdekat atau (pejabat) SPRM untuk membuat laporan,” katanya kepada pemberita pada sidang kemuncak antirasuah di Kuala Lumpur, hari ini.

Persoalannya sekarang kenapa Wan Saiful tipu?

Kenapa Wan Saiful dakwa SPRM menghubunginya?

Baca Artikel Menarik:Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Apa jadi dengan Azhar Sulaiman?

Saya tak halalkan – Alif SatarMarissa pusing 360 darjah – Abby

RM3.5j majlis perkahwinan anak jutawan Bawal ExclusiveRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker