Memalukan, KLIA sebagai lapangan terbang dengan perkhidmatan yang teruk

Memalukan, KLIA sebagai lapangan terbang dengan perkhidmatan yang teruk

Dalam laporan yang dikeluarkan oleh Business Financing, Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) memperoleh kedudukan ke-8 dan dianggap sebagai lapangan terbang dengan perkhidmatan yang teruk di Asia.

KLIA berkongsi kedudukan dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Dubai dalam rating kepuasan pelanggan dan kualiti perkhidmatan secara menyeluruh.

Mendahului senarai lapangan terbang dengan perkhidmatan yang teruk di Asia ialah Lapangan Terbang Antarabangsa Kuwait dengan hanya mengutip markah 1.69.

Manakala Lapangan Terbang Antarabangsa Almaty di Kazakhstan, dan Lapangan Terbang Antarabangsa King Abdulaziz di Arab Saudi, masing-masing menduduki tempat ke-2 dan ke-3.


Baca Artikel Menarik:

Orang buta dengan gajah

 

Sementara itu, Lapangan Terbang Antarabangsa Noi Bai di Vietnam muncul sebagai lapangan terbang terbaik di Asia, dengan markah tinggi sebanyak 6.80.

Laporan itu secara khusus menyatakan bahawa perkhidmatan yang sempurna di lapangan terbang Vietnam telah menjadi antara penyebab mengapa ia dinobatkan yang terbaik.

Lapangan Terbang Changi Singapura memperoleh kedudukan ke-2 untuk lapangan terbang terbaik, manakala Lapangan Terbang Antarabangsa Hong Kong China berada di tempat ke-3.

Kedudukan ini, menurut laporan tersebut diambil daripada ulasan penumpang yang pernah menggunakan perkhidmatan lapangan terbang antarabangsa di sekitar Asia. Vc

Memalukan, KLIA sebagai lapangan terbang dengan perkhidmatan yang teruk

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Umpama kembar ‘Ronaldo’ jadi perhatian ramai

Johan gosok baju saya – Ozlynn

Bekain pemain Arsenal Podolski kini jutawan kebab, ais krim

Hukum melakukan seks dengan patung (robot)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker