Buruh maut tertimbus tanah di Lipis

Buruh maut tertimbus tanah di Lipis

Seorang buruh binaan maut tertimbus tanah di tapak Projek Lebuhraya Lingkaran Tengah Utama (SCR) yang terletak di Kampung Berembang dekat Padang Tengku, Lipis pagi tadi.

Dalam kejadian 11.15 pagi tadi, mangsa yang berasal dari Jawa Timur, Indonesia, Khairul Anam, 28, dikatakan baru lima bulan bekerja di tapak projek terbabit.

Ketua Polis Lipis, Azli Mohd Noor, berkata kejadian berlaku ketika mangsa turun ke kawasan longkang untuk mengukur kedalamannya selepas jengkaut dihentikan untuk kerja penggalian.

“Secara tiba-tiba tanah menggelungsur lalu menimbus mangsa. Ada tiga pekerja lain yang berada di situ segera turun membantu dan mengorek tanah tertimbus lebih kurang 15 minit dan membawa mangsa naik ke atas.

“Pegawai perubatan yang dikejarkan ke lokasi, mengesahkan mangsa meninggal dunia di tempat kejadian sebelum mayatnya dihantar ke Unit Forensik Hospital Lipis untuk bedah siasat,” katanya menurut Berita Harian.

Sementara itu, ketua operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kuala Lipis, Ariffa Mamat, berkata mangsa yang tertimbus berjaya dikeluarkan rakan sekerjanya dengan menggunakan jentera berat.

“Seramai 8 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kuala Lipis tiba di tempat kejadian turut membantu mengeluarkan mangsa,” katanya. FMT

Buruh maut tertimbus tanah di Lipis

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Bila-bila masa bom jangka boleh meletup

Padu teguran David Teo kepada BCL

Kim Jong-un menangis rayu kaum wanita lahirkan anak

Minta maaf atau disaman, Syura Badron dah tak tahan

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker