SplashMania Bakal Dibuka Januari Ini

SplashMania Bakal Dibuka Januari Ini

Sebelum ini, taman tema air berkonsepkan hutan hujan tropika dilaporkan akan dibuka di Gamuda Cove, Selangor dan pemaju hartanah, Gamuda Land mengesahkan akan membuka taman tema air pertamanya iaitu SplashMania secara rasmi pada minggu kedua Januari 2023.

Menurut Ketua Pegawai Operasi Gamuda Land, Chu Wai Lune berkata taman air seluas 18 ekar itu akan menyediakan 24 gelongsor air yang pastinya mendebarkan pengunjung dan 15 tarikan utama, dengan beberapa daripadanya adalah yang pertama seumpamanya di Malaysia termasuk kawasan perairan realiti maya (VR Waterslide).

Untuk pengetahuan anda, lokasi Gamuda Cove strategik di sepanjang Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (ELITE) di koridor selatan Lembah Klang, serta jaraknya yang berdekatan dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan KLIA2 menjadikannya sangat mudah diakses oleh pelancong tempatan dan luar negara.

Terdapat 3 tarikan menarik yang wajib anda cuba apabila SplashMania ini dibuka secara rasmi iaitu Shaka Waka, Wild Rush dan Atlantis VR. Shaka Waka adalah gelongsor air multimedia dan audio sepanjang 78 meter yang dilengkapi pelbagai kesan cahaya LED yang boleh disesuaikan oleh setiap pengunjung sebelum masuk.

Manakala Wild Rush pilihan terbaik untuk mereka yang mencari adrenalin kerana ia adalah gabungan lengkung belakang ke belakang, titisan dan gelung vorteks.

Atlantis VR pula, pengunjung akan disajikan dengan penutup kepala VR dan mereka dapat bayangkan berada di dunia yang sama sekali berbeza semasa mereka memulakan perjalanan maya 250 meter melalui Lost City of Atlantis.

Pada sesi pratonton, Gamuda Land turut mengumumkan bahawa ia akan memperkenalkan aplikasi mudah alih GL Play apabila taman tema air dibuka sebagai sebahagian daripada usaha pendigitalan taman untuk menawarkan kemudahan kepada pengunjung dan pelanggannya. Vc

SplashMania Bakal Dibuka Januari Ini


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Perlantikan kabinet, Annuar Musa kini ‘bertukar nada’

Bila Formula Rafizi Akan Mula Dilaksanakan?

Ronaldo bakal berhijrah ke Arab Saudi

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker