‘Uncle Grab’ sempoi bawa penumpang naik Mercedes [VIDEO]

Seorang pemandu e-hailing memilih menggunakan kenderaan mewahnya jenis Mercedes Benz C200 untuk membawa penumpang

Seorang pemandu e-hailing berbangsa Cina mengakui membuat kerja sambilan tersebut adalah kerana dia bosan berada di rumah dan mahu bersiar-siar melihat suasana luar.

Lebih menarik perhatian ramai apabila kenderaan yang digunakan adalah kategori mewah iaitu jenis Mercedes Benz C200.

Menerusi perkongsian pengguna TikTok @megat_suprax baru-baru ini, dia sempat bersembang dengan lelaki tersebut yang lebih mesra disapa ‘uncle Grab’ bertanya tentang alasannya bekerja sebagai pemandu e-hailing sedangkan dilihat seperti orang kaya.

Menurut pemandu itu, dia kurang gemar berada di rumah tanpa berbuat apa-apa dan memilih untuk keluar bekerja meskipun sudah berusia.

“Duduk rumah susah la, sudah tua, duduk rumah tengok jam sahaja dan tidur. Tak ada keluar jalan-jalan memang tak boleh tahan.

“Kalau keluar jalan-jalan, masa pun jadi cepat sahaja,” kongsi pemandu tersebut.

Bercerita lanjut, pemandu itu berkata, dia sememangnya gemar membeli kereta mewah.

Antara koleksi yang dimilikinya adalah Audi Q3 dan BMW 5 Series.

Dalam pada itu, menjengah ke ruangan komen, ada pengguna lain berkongsi pengalaman mereka menaiki perkhidmatan p-hailing yang turut menyediakan kenderaan mewah buat pelanggan.

“Sama macam pengalaman saya naik Grab dapat Vellfire balik dari universiti ke rumah,” kongsi @jjhyungirl.

“Masa belajar di Pulau Pinang, memang ramai ‘uncle Grab’ bawa kereta mewah, bukan calang-calang, merasa juga aku naik beberapa kenderaan mewah. Mereka bukan nak duit sangat, tapi lebih kepada nak isi masa lapang. Duduk rumah bosan juga hari-hari,” kongsi @Syafiqx.

@megat_suprax

orang kaya bawak grab🤣

♬ original sound – megat supraX arrows – megat supraX arrows

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Siapa cium Siti Saleha?

Individu dakwa Fatin Umaidah dibuang keluarga kerana kahwin dengan Alif Teega

Cium Mimi, Meerqeen beri penjelasan

Tony Eusoff nafi video lucah itu miliknya

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker