Menyamar jadi doktor sakit puan minta gambar alat sulit pesakit

Sebaran :

Menyamar jadi doktor sakit puan minta gambar alat sulit pesakit

Seorang lelaki berusia 36 tahun dituduh menyamar sebagai pakar ginekologi dari sebuah hospital swasta di Singapura dan menjerat 10 wanita untuk menghantar gambar bahagian intim mereka kepadanya.

Lelaki rakyat Malaysia itu, Ooi Chuen Wei didakwa dengan sembilan pertuduhan melakukan penipuan melalui penyamaran semalam, menjadikan jumlah keseluruhan pendakwaan yang dikenakan terhadapnya adalah 10.

Pada 13 November lalu, Chuen Wei dituduh menipu seorang wanita menggunakan modus operandi yang sama, menyebabkan dia direman sehingga kini.Menurut kenyataan polis terdahulu, lelaki itu didakwa menyamar menjadi pakar sakit puan wanita dan mengajak mangsa menyertai kempen ‘kesedaran kesihatan wanita’.

Chuen Wei meminta gambar alat sulit daripada semua mangsanya dengan alasan untuk tujuan penyelidikan dan membuat satu profil Facebook yang menunjukkan kononnya dia seorang doktor wanita.

Lelaki itu yang ditahan polis pada awal bulan ini dituduh menipu 10 wanita terbabit antara April 2020 dan Oktober 2021.

Dokumen mahkamah menunjukkan Chuen Wei menjerat kesemua mangsanya untuk menghantar lebih 260 gambar bahagian intim wanita termasuk payu dara dan kemaluan, serta 41 video kandungan serupa.Seorang daripada wanita itu ditipu Chuen Wei selama lapan bulan dari Disember 2020 hingga Ogos 2021, dengan menghantar 46 gambar dan 12 video menunjukkan bahagian intimnya.

Lelaki itu ditawarkan ikat jamin sebanyak S$15,000 (RM46,215) dan bakal dihadapkan ke mahkamah sekali lagi pada bulan depan.

Jika disabit kesalahan, dia boleh dipenjara sehingga lima tahun dan denda bagi setiap pendakwaan.

Menyamar jadi doktor sakit puan minta gambar alat sulit pesakit
Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU

Myvi baharu mula dijual, harga bermula RM45,700

Fitnah terbaru RM100j, Najib sekolahkan balik Mahathir


Sebaran :

Leave a Reply