Tiga warden Penjara Taiping cedera bergelut dengan banduan

Tiga warden Penjara Taiping cedera bergelut dengan banduan

TAIPING – Tiga warden Penjara Taiping cedera selepas terlibat dalam pergelutan dengan sekumpulan banduan dalam kejadian pada Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Mohamad Nasir Ismail berkata, laporan polis berkaitan kejadian itu dibuat pegawai penjara berusia 27 tahun pada pukul 7 petang.

Katanya, berdasarkan maklumat, insiden tersebut berlaku pada pukul 3.30 petang di mana ia didakwa berpunca daripada provokasi dilakukan banduan terlibat.

“Siasatan mendapati, seramai lapan banduan didaftar masuk ke Penjara Taiping semula selepas selesai menjalani kuarantin di Pusat Koreksional Kamunting.

“Kejadian berlaku apabila salah seorang banduan membuat provokasi terhadap warden sehingga menyebabkan berlaku pertikaman lidah sebelum banduan lain bertindak menolak pegawai tersebut.

“Insiden itu bertambah kecoh apabila dua rakan banduan cuba masuk campur, menyebabkan dua warden lain bertindak segera bagi meleraikan pertengkaran itu dan berlaku pergelutan,” katanya di sini hari ini.

Menurutnya, akibat pergelutan itu, pengadu dan dua rakan warden berusia 41 dan 48 tahun mengalami kecederaan ringan dan telah mendapat rawatan di Hospital Taiping. K Online

Tiga warden Penjara Taiping cedera bergelut dengan banduan

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Lee Chong Wei ‘smash’ pemain lagi

Yasmin Hani masih ‘bergetah’ pada usia 44 tahun

Bekas teman lelaki ugut sebar video seks silam

Jamal Abdillah tarik diri bertanding AJL38

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker