Media Israel puji Hamas tak seksa tahanan perang macam Zionis

Media Israel puji Hamas tak seksa tahanan perang macam Zionis

Banduan Israel yang dibebaskan dari Gaza tidak mengalami penyeksaan atau layanan buruk oleh kumpulan Palestin, lapor media Israel.

Saluran 12 Israel berkata ia bertemu dengan beberapa warga Israel yang ditahan dan dibebaskan oleh kumpulan Hamas di Gaza, yang mengesahkan bahawa mereka tidak mengalami sebarang bentuk penyeksaan atau penganiayaan.

Bagaimanapun, saluran itu berkata tawanan menerima jumlah makanan yang terhad.

“Dalam dua minggu lepas, Gaza hampir kehabisan makanan, jadi mereka terpaksa bertahan dengan sedikit nasi, dan mereka sangat lapar,” lapor saluran itu.

Bagaimanapun, laporan atau satu pengakuan ini datang ditengah-tengah kerajaan Israel mengeluarkan larangan kepada tawanan yang dibebaskan untuk tidak bercakap dengan media. Bagaimanapun, terdapat sebilangan rakyat mereka yang ingkar dan telah menyatakan kebenaran kepada media.

Seorang doktor Israel yang memeriksa tawanan yang dibebaskan berkata mereka bergantung pada beras, kacang dan roti, sambil menambah bahawa sebahagian daripada mereka hilang berat badan.

“Seorang daripada tawanan kehilangan 20 kg, seorang lagi hilang 9 kg, dan seorang lagi kehilangan 12 kg,” kata doktor. Vc

Media Israel puji Hamas tak seksa tahanan perang macam Zionis

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

PAS ‘melompat’ dengan sokongan MP Bukit Gantang kepada PM

Tok Ram punya pasal, Alyah yang kena

Bersatu berpecah, menunggu karam – Mohd. Sharkar

Saya bukan muka T20 – Shuib

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker