Orang ramai kutip wang tunai bertaburan di lebuh raya

COLUMBUS, Ohio – Wang tunai berterbangan menyebabkan lalu lintas di sebuah lebuh raya utama di negeri Ohio, Amerika Syarikat (AS) terhenti disebabkan pemandu-pemandu keluar daripada kenderaan masing-masing untuk mengutipnya, lapor akhbar MailOnline semalam.

Rakaman video oleh Jabatan Pengangkutan Ohio menunjukkan orang ramai berdiri di tengah-tengah lebuh raya empat lorong yang sibuk termasuk penguat kuasa undang-undang untuk mengambil wang tunai tersebut.

Keadaan huru-hara itu menyebabkan beratus-ratus kereta dan lori terhenti pada Selasa lalu.Anggota-anggota penguat kuasa undang-undang daripada Pasukan Peronda Lebuh Raya berada di tempat kejadian untuk membantu mengutip wang tersebut, manakala tiada laporan mengenai sebarang perlanggaran undang-undang lalu lintas yang berlaku.

Jurucakap Jabatan Pengangkutan Negeri Ohio, Kathleen Fuller memberitahu bahawa pihaknya menutup bahagian selatan lebuh raya tersebut untuk tempoh antara 45 minit sehingga satu jam sebelum ia dibuka semula.

Beliau berkata, anggota-anggota Peronda Lebuh Raya Ohio berada di tempat kejadian untuk membuat penutupan fizikal dan kekal berada di lokasi berkenaan.

Menurut Fuller, kereta-kereta berhenti di tepi lebuh raya dan orang ramai keluar daripada kereta masing-masing untuk mengambil wang tunai.Kata Fuller, dia tidak tahu sama ada ada wang tersebut dijatuhkan dari kereta atau trak.

Setakat ini, juga tidak diketahui sama ada wang tunai itu palsu atau sebaliknya tetapi menurut seorang anggota polis, tidak ada laporan mengenai syarikat perniagaan tempatan yang kehilangan wang. – Agensi

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Perlantikan kabinet, Annuar Musa kini ‘bertukar nada’

Bila Formula Rafizi Akan Mula Dilaksanakan?Ronaldo bakal berhijrah ke Arab SaudiRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker