Sajat Dicekup Polis Australia?

Sajat Dicekup Polis Australia?

Baru-baru ini, kecoh di media sosial mengenai dakwaan usahawan terkenal iaitu Nur Sajat telah ditahan oleh pihak berkuasa di Australia.

Menerusi beberapa hantaran di media sosial, mengatakan bahawa Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman ditahan polis kerana tidak memiliki pasport yang sah di Australia.

Isu tersebut telah tular sehingga mendapat perhatian tuan badan sendiri. Menerusi perkongsian di Instagram, Sajat menafikan tuduhan yang dilemparkan terhadapanya dan menegaskan bahawa dakwaan tersebut adalah satu berita palsu.

Seperti yang saya katakan bahawa propaganda, maklumat salah atau palsu sentiasa menjadi sebahagian daripada peperangan politik.

Bukan itu sahaja, Sajat berpendapat penggunaan media sosial dan platform baharu yang lain turut menjadi salah satu punca tercetusnya fenomena dimana berita palsu disebarkan secara meluas tanpa batasan.

Menjengah ke ruangan komen, ada segelintir netizen pelik dengan sesetangah pihak yang masih memetik nama dan menyebarkan fitnah terhadap Sajat sedangkan usahawan ini sudah tidak menetap di Malaysia.
Sumber: Nur Sajat Kamaruzzaman

Sajat Dicekup Polis Australia?

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Ira Kazar didakwa hamil, ini respon Yusof Haslam

Apa sudah jadi BCL?

Hanya salah faham, saya kerani bukan peguam – Fatiya Latiff

Diana Danielle dapat pengganti?

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker