Pegawai gereja maut dalam serangan bersenjatakan parang di Sepanyol

Pegawai gereja maut dalam serangan bersenjatakan parang di Sepanyol

MADRID – Seorang pegawai gereja terbunuh manakala seorang paderi cedera parah apabila lelaki bersenjatakan parang menyerbu dua gereja di selatan Sepanyol, semalam.

Pendakwa raya telah membuka kertas siasatan berkaitan keganasan terhadap serangan yang berlaku di bandar pelabuhan Algeciras, wilayah Andalusia.“Selepas pukul 7 malam (waktu tempatan), seorang lelaki memasuki gereja San Isidro di Algeciras dengan bersenjatakan parang, di mana dia menyerang paderi itu sehingga menyebabkan mangsa cedera parah.

“Selepas itu, dia (suspek) memasuki gereja Nuestra Senora de La Palma di mana selepas menyebabkan kerosakan, dia menyerang pegawai gereja.

“Mangsa berjaya melarikan diri tetapi akhirnya ditangkap oleh penyerang di luar gereja dan mengalami kecederaan yang membawa maut. Penyerang kemudian ditahan dan kini dalam tahanan polis,” demikian menurut kenyataan kementerian dalam negeri.

Dua gereja tersebut mempunyai jarak beberapa ratus meter dan terletak di kawasan yang sangat dekat dengan pelabuhan.Datuk Bandar Algeciras berkata, mangsa yang meninggal dunia bernama Diego Valencia dan paderi yang cedera itu dikenal pasti sebagai Antonio Rodriguez. K Online

Pegawai gereja maut dalam serangan bersenjatakan parang di Sepanyol

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NETAkibat Dipukul Polis, Lelaki Ini Hilang ‘Telur’ [VIDEO]

Mati hidup semula: Wanita terkejut lihat mendiang suami dalam video promosi restoranMinat Tarian Singa Sejak Kecil, Tengok Abang Masuk Pertandingan – Siti Aishah [VIDEO]

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker