Rakan niaga dakwa Mak Cik Kemboja liat bayar hutang

Rakan niaga dakwa Mak Cik Kemboja liat bayar hutang

Usahawan bernama Madame Mariyah atau lebih dikenali sebagai Mak Cik Kemboja kini menjadi bualan hangat selepas beliau mengatakan bangsa Melayu adalah pemalas.

Dalam masa sama, salah seorang rakan niaga wanita berkenaan pula muncul mendedahkan kemelut hutang yang dihadapi antara mereka berdua.

Jelas seorang pekerja lelaki menerusi akaun TikTok rasmi syarikatnya, sebelum ini memang ramai pihak yang berhutang namun sejarah pembayaran sangat terjaga. Namun situasi berbeza dengan pihak Madame Mariyah yang mana difahamkan pihak wanita itu agak ‘liat’ dalam melunaskan segala hutang.

Tidak hanya buat Mak Cik Kemboja, malahan syarikat pembekal renda dan aksesori baju ini turut memberikan peringatan terbuka kepada semua pihak yang masih belum menyelesaikan hutang niaga mereka.

Kemunculan video lelaki itu terus mendapat perhatian ramai sehingga videonya meraih lebih 800,000 jumlah tontonan. Sementara itu di ruangan komentar pula para netizen terkejut dengan pendedahan tersebut walhal Mak Cik Kemboja dikatakan sering mengembar-gemburkan tentang mempunyai simpanan jutaan ringgit sebelum ini.

Oleh itu, netizen mula tertanya-tanya berapa ramaikah pihak yang sudah memberikan hutang kepada Mak Cik Kemboja namun tidak dilunaskan lagi?

Dalam pada itu, lelaki yang mewakili pihak Lace Gallery pula dipuji ramai kerana boleh berjenaka dan bersikap profesional dalam meminta hutang yang tertunggang oleh pihak Mariyah Holding. Vc

Rakan niaga dakwa Mak Cik Kemboja liat bayar hutang

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Mawar Rashid sah bercerai

Majlis perkahwinan mewah anak tunggal bos AirAsia Indonesia meriah

Kilafairy buat hal lagi

Tarian Dolla berpakaian seksi jadi kecaman netizen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker