Insiden bom: Tiada isu suspek lari ke Malaysia

Perkhidmatan kereta api SRT tergendala susulan kejadian pengeboman berhampiran Stesen Kereta Api Klong Ngea, Sadao, Thailand pada semalam.

PADANG BESAR – Aktiviti harian di sempadan negara Malaysia-Thailand di sini masih berjalan seperti biasa dan tiada sebarang amaran dikeluarkan pihak berkuasa Thailand susulan letupan bom berdekatan Stesen Kereta Api Khlong Ngae.

Ketua Polis Perlis, Datuk Surina Saad berkata, sehingga kini ini masih tiada pihak yang tampil mengaku bertanggungjawab atas perbuatan tersebut.

“Saya ingin memaklumkan bahawa tidak timbul isu suspek melarikan diri ke negara ini buat masa ini.

“Pihak berkuasa Thailand masih menjalankan siasatan berkaitan insiden ini dan tidak dapat mengenal pasti jenis letupan yang mengakibatkan insiden tersebut,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.Kata Surina, walaupun pihak berkuasa Thailand masih tidak mengeluarkan sebarang amaran, namun rakyat negara ini perlu berhati-hati dengan sebarang kemungkinan.

Tambah beliau, perkhidmatan SRT akan ditutup selama lima hari sehingga landasan berjaya dibaik pulih dan selamat digunakan.

Kosmo! Online semalam melaporkan satu kejadian pengeboman berlaku berhampiran Stesen Kereta Api Klong Ngea, Sadao, Thailand sehingga menyebabkan perkhidmatan kereta api State Railway of Thailand (SRT) dari Hatyai ke Stesen Padang Besar tergendala.

Dalam kejadian pada pukul 2 petang itu mengakibatkan gerabak kereta api berhampiran stesen berkenaan tergelincir daripada landasan sekali gus terbalik.Bagaimanapun, tiada mana-mana pihak termasuk rakyat Malaysia dilaporkan cedera dalam kejadian berkenaan

 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

 

Senarai Penuh Menteri Kabinet Anwar

Dilantik sebagai Menteri Ekonomi: Ini masanya untuk Rafizi gunakan ‘Formula’ bantu negara!


Ronaldo bakal berhijrah ke Arab Saudi

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker