Ismail ucap tahniah kepada Harimau Malaya

Ismail ucap tahniah kepada Harimau Malaya

Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengucapkan tahniah kepada skuad Harimau Malaya yang berjaya mara ke perlawanan akhir Piala Raja Thailand, selepas menewaskan tuan rumah Thailand 5-3, menerusi penentuan sepakan penalti.

Perdana Menteri berharap aksi sama dapat dipamerkan skuad kendalian Kim Pan Gon itu, apabila bertemu Tajikistan pada perlawanan akhir, Ahad ini.“Ayuh Keluarga Malaysia, sama-sama kita terus memberi sokongan kepada skuad Harimau Malaya untuk menjulang Piala Raja Thai!,” katanya dalam catatan di Facebook.

Pada perlawanan di Stadium 700th Anniversary of Chiang Mai, Thailand, malam semalam, La’Vere Corbin-Ong berjaya meletakkan Malaysia di hadapan, sebelum Thailand menyamakan kedudukan menerusi Pansa Hemviboon pada minit akhir 90 minit perlawanan dan memaksa pemenang perlawanan ditentukan menerusi sepakan penalti.

Dijadual berlangsung di venue sama Ahad ini, skuad negara bakal berdepan Tajikistan pada final Piala Raja Thailand selepas pasukan itu menewaskan Trinidad & Tobago dalam satu lagi aksi separuh akhir. Malaysia pernah menjulang piala berkenaan sebanyak empat kali iaitu pada tahun 1972, 1976, 1977 dan 1978. MG

Ismail ucap tahniah kepada Harimau Malaya
Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Tengah berubat ke beromen (Video)Kambing pun kena rogol, gatal – Janna Nick

Rafizi takut dengan FB NajibRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker