Tengah berubat ke beromen (Video)

Netizen Dakwa Ia Gangguan Seksual

Tengah berubat ke beromen (Video)

Tular di media sosial semalam mengenai satu video memaparkan seorang wanita menjalani perubatan alternatif ‘berubat’ membuang makhluk halus di dalam badan.

Namun, ia menjadi bahan bualan netizen apabila perawat itu didakwa seperti melakukan gangguan seksual kerana netizen mendakwa lelaki itu telah menyentuh bahagian badan sensitif pesakit berkenaan.

Dalam video berkenaan, perawat itu dilihat menyentuh bahagian peha dan bahagian sulit wanita berkenaan yang dilihat meraung sakit dipercayai terkena gangguan makhluk halus.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memberi pendapat bahawa cara perubatan alternatif terutamanya yang dianjurkan Islam tidak sepatutnya dilakukan dengan cara sedemikian, iaitu menyentuh bahagian badan jantina lain tanpa pelapik dan sebagainya.

Kalau perubatan Islam bukan macam ni caranya. Ada batas antara lelaki dengan perempuan. Kebiasaannya orang yang mengubat itu pakai sarung tangan. Ni lain macam jer.

Kata netizen lagi, perawat berkenaan seolah-olah ingin mengambil kesempatan kerana tidak meletakkan batas pergaulan dengan menyentuh secara sesuka hati ke atas badan wanita.

Namun begitu, ada juga yang membandingkan keadaan di mana seorang wanita yang melahirkan anak di hospital dan terdedah kepada penglihatan doktor lelaki tanpa batasan.

Ntah la..nak kata sexual harrasment, masa mak kita beranakkan kita doktor lelaki dok jolok dok tengok celah kangkang mak kita tu menda?
Ada juga yang merasakan perbuatan itu sebagai normal kerana makhluk halus sememangnya suka ‘berada’ di saluran darah yang besar seperti peha manusia. Bn

Tengah berubat ke beromen (Video)


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Jadi janda tidaklah hina – Fatin Afeefa

Cukup sudah dengan Anwar dan Mahathir

Akulah Penyamun – PKR

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker