‘Aku Simpati Dengan Dia’ ….Hattan Simpati Dengan Ning Baizura

‘Aku Simpati Dengan Dia’ ….Hattan Simpati Dengan Ning Baizura

“AKU simpati dengan dia..”

Itulah luahan penyanyi legenda, Datuk Hattan apabila diminta mengulas mengenai mutu persembahan rakan seperjuangannya, Ning Baizura menerusi sebuah klip nyanyian lagu hit Awan Yang Terpilu yang tular di media sosial baru-baru ini.

“Kadang-kadang, mereka pun tak mahu jadi macam tu. Aku tengok video Ning tu, bila kita capai satu tahap umur, dia lost dia punya head voice itu.“Tapi aku tak salahkan dia juga. Mungkin dah terlampau letih sebab yang aku baca, dia dah nyanyi 20 lagu pada 4 malam.

“Jadi kita tak boleh nak expect apa. Maafkan dia la pasal dia dah beranak, orang beranak lagi problem,” ujarnya kepada Gempak.

Hattan ditemui pada majlis malam gala filem lakonannya, Gadis Jolobu yang bertempat di panggung GSC The Starling, Petaling Jaya pada Jumaat.

Jelas pelantun lagu Biso Bonar itu lagi, dia tidak suka melihat warga maya bertindak menghakimi nyanyian Ning dan seterusnya membulinya di ruangan siber.“Aku tak suka tengok orang bantai dia, buli dia, kau ingat dia nak buat nyanyi macam itu ke? Tak kot. Tapi cuma satu la, dia kena pergi jumpa Siti Khairani balik, dapatkan balik dia punya tu (kekuatan vokal). She is a good singer,” jelasnya.

Dalam pada itu, Hattan mengakui emosi seseorang penyanyi yang bersedih dan menangis sewaktu membuat persembahan juga boleh menentukan kualiti persembahan.

Jelas Hattan lagi, selaku penyanyi, dia sendiri pernah berdepan situsi di mana tidak dapat menghabiskan nyanyiannya akibat perasaan sebak.

“Aku masa launching lagu 5 Oktober, kan aku sangkut, aku teringat anak Bob meninggal, aku teringat aku angkat jenazah dia tu, separuh daripada lagu tu aku tak menyanyi.“Benda itu memang boleh mempengaruhi, dia dapat balik head voice dia sebenarnya bila hujung tu. Dia dah dapat head voice itu tapi nampak dia hilang fokus yang tengah tu. Tapi dia dah buat yang terbaik, jangan salahkan dia,” katanya lagi.

Sekitar awal minggu ini, klip nyanyian Ning di sebuah persembahan kelab mencuri perhatian ramai berikutan dia didakwa gagal membawakan lagu sendiri.

Menurut Ning, tindakan menyebarkan video tersebut disifatkan sengaja mahu menjatuhkan reputasinya memperlihatkan dia seolah-olah tidak mampu menyanyi lagu itu dengan baik hingga kedengaran sumbang dan tak sampai.-GEMPAK‘Aku Simpati Dengan Dia’ ….Hattan Simpati Dengan Ning Baizura

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET
Hukum iringi jenazah dengan bacaan al-Fatihah

Ziana Zain tarik macam tu saja dekat kedai makan (Video)

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker