Wanita tidur ditinggalkan kekasih ketika serbuan polis

JAKARTA – Sebuah video tular di media sosial Indonesia memaparkan senario seorang wanita yang tidur di bawah pokok terperanjat apabila dikejutkan oleh anggota polis dan bukan kekasihnya, lapor laman berita Detik semalam.

Video yang dimuat naik dalam akaun TikTok bernama @satpolppdemak itu dirakam ketika anggota polis berkenaan melakukan operasi membanteras jenayah dalam kalangan masyarakat.

Kejadian dikatakan berlaku di bandar Demak, Jawa Tengah.

Kelihatan dua anggota polis sedang mengejutkan seorang wanita yang tidur di atas tikar di bawah pokok. Seorang lelaki yang dikatakan kekasih wanita itu dilihat melarikan diri melintasi paya.

Wanita yang tidak sedar ditinggalkan pasangannya itu dilihat terkejut setelah mendapati dua anggota polis berada di kawasan itu.

Ketua Polis Demak, Aryo Soebajoe mengesahkan bahawa kejadian tersebut merupakan salah satu operasi yang dijalankan oleh pasukannya dalam membanteras ‘penyakit masyarakat’ di kawasan tersebut.

“Ya video itu dirakam ketika kami melakukan operasi di warung yang sering menjadi tempat lepak penyanyi jalanan dan kumpulan punk.

“Kami temui sepasang kekasih muda sedang berdua-duaan di belakang warung. Namun seorang lelaki melarikan diri ketika kami ke sana. Kebetulan wanita itu sedang tidak sihat,’’ kata beliau.

Video itu bagaimanapun mendapat perhatian netizen di ruangan komen

“Cinta tak selamanya indah dik,’’ tulis seorang netizen.

“Nampak betul bukan lelaki yang bertanggungjawab,’’ komen netizen lain. – Agensi


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Proton Preve bakal diganti model baru

Wulan Guritno berani berbikini

Pendakwa kemuka 2 tuduhan pindaan terhadap Syed Saddiq

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker