Sebak Lihat Ebby Yus Mampu Tersenyum Kongsi Detik Rumah Hanyut (Video)
Sebak Lihat Ebby Yus Mampu Tersenyum Kongsi Detik Rumah Hanyut (Video)
Sebelum ini, pelakon dan juga pelawak, Ebby Yus memaklumkan bahawa rumahnya yang terletak di Kuala Langat, Selangor telah musnah dihanyutkan arus deras dalam bencana banjir yang berlaku hujung minggu lalu.
Terbaharu, Ebby Yus telah berkongsi detik-detik kejadian tersebut dalam satu temubual di program MeleTOP semalam. Menurut Ebby, pada awalnya beliau sedang memantau pemasangan wallpaper di rumah idamannya itu sebelum dihubungi oleh seorang ustaz untuk menyertai misi bantuan banjir.
Lalu, Ebby pun bertolak ke Kapar untuk memberikan bantuan dan tidak lama kemudian dirinya dihubungi tukang buat rumah mengatakan bahawa rumahnya itu dimasuki air serta mulai senget. Ebby reda dengan ketentuan takdir apabila rumah yang dibina selama 4 tahun secara perlahan-lahan itu lenyap sekelip mata.
Walaupun masih boleh tersenyum menceritakan detik tersebut, dapat didengar Ebby cuba menahan sebak. Malah, Nabil dan Kak Lina selaku hos juga tidak dapat menahan air mata. Perkongsian tersebut mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen bersimpati dengan nasib Ebby.
Bukan itu sahaja, para netizen juga kagum kerana Ebby tetap tabah walaupun telah berdepan dengan pelbagai dugaan dalam hidup seperti sakit. Difahamkan, Ebby telah mengalami kerugian sekitar RM200,000. Vc
Sebak Lihat Ebby Yus Mampu Tersenyum Kongsi Detik Rumah Hanyut (Video)
Baca Artikel Menarik :
- Mereka bersenjata dan curi barang elektrik – bos Mydin
- Anak Malaysia cipta robot pembantu pembedahan
- Banjir: Nilai hartanah Lembah Klang mungkin menurun
- Tan sri tak bayar gaji selama 12 tahun – Amah
- Pasangan curang boleh disaman – peguam
- Stail rambut sikat tepi tak salah, yang salah…
- Reza Hasbi beri penjelasan mengenai love bite di lehernya (Video)
- Nama Hanafi Popular Kerana Kecurangannya Didedahkan [VIDEO]
- Shila Amzah dah fail cerai tapi suami….
- Suami ‘kantoi’ curang kerana kamera loceng pintu
- Walau kena libas, aksi menyelamat tetap diteruskan
Layari Laman Facebook MYKMU</a