“Interpol Tak Cari Pun Caprice”, Caprice Sudah Dihubungi Pegawai Penyiasat IPD Wangsa Maju

“Interpol Tak Cari Pun Caprice”, Caprice Sudah Dihubungi Pegawai Penyiasat IPD Wangsa Maju

Penyanyi rap, Caprice dalam satu hantaran terbaharu di laman Instagram memaklumkan dia telah dihubungi pegawai penyiasat dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Wangsa Maju pagi semalam.

Menerusi hantaran tersebut, Caprice atau nama sebenarnya Ariz Ramli bersyukur kerana semuanya baik-baik sahaja dan tiada fail kes jenayah dibuka terhadap dirinya berhubung perkara itu.“Pegawai Penyiasat iaitu Inspektor dari IPD Wangsa Maju akhirnya mesej dan buat panggilan melalui WhatsApp. Sebenarnya Interpol (Polis Antarabangsa) tak cari pun Caprice.

“Media ambil di luar konteks dan tajuk berita semua buat nampak macam ada kes luar biasa sampai orang komen macam kita ini hilang atau tengah lari.

“Alhamdulillah semua okey. Tiada kes jenayah yang dibuka dan IPD Wangsa Maju hanya hendak minta kenyataan Caprice,” tulisnya dalam hantaran yang dimuat naik kira-kira tiga jam lalu.

Caprice turut mengucapkan terima kasih kepada pihak polis kerana memberi keterangan yang begitu jelas dan profesional selain mengingatkan tentang keselamatan dirinya di lokasi dia berada sekarang.

Menurut Caprice, dia telah banyak melalui perkara yang disifatkan sebagai pelik sejak tiba di Mesir selain menerima banyak panggilan dari Kuala Lumpur yang bimbang mengenai keadaan dirinya.Tambahnya, ini merupakan minggu ketiga dia bergerak secara solo dalam misi kemanusiaan yang dipanggil #roadtoalaqsa 2030.

“Kita pun sudah penat hendak jelaskan dekat Malaysia kita buat apa. Ini NGO (pertubuhan bukan kerajaan) tiada dana awam. Insya-Allah suatu hari nanti bila semua sudah tenang semuanya akan masuk akal,” ujarnya. – K! ONLINE /Instagram Caprice

“Interpol Tak Cari Pun Caprice”, Caprice Sudah Dihubungi Pegawai Penyiasat IPD Wangsa Maju


Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214

Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU


Kalau Susah Cari Caprice, Tangkap Sajat DuluPertahan diri di mahkamah, saya mohon petunjuk Allah – CapriceRelated Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker