Pembekal stoking minta maaf lagi, naikkan kain rentang

Pembekal stoking minta maaf lagi, naikkan kain rentang

Syarikat pembekal KK Mart sekali lagi memohon maaf kerana mengedarkan stoking bertulis kalimah Allah kepada kedai serbaguna itu.

Kali ini, Xin Jian Chang Sdn Bhd menyatakan permohonan itu melalui kain rentang yang dinaikkan di pagar kilang mereka Batu Pahat, Johor.“Kami dengan ikhlas memohon maaf atas kejadian berkaitan sarung kaki yang memaparkan perkataan sensitif yang tidak disengajakan,” tulis mereka.

Xin Jian Chang juga menyatakan komitmen untuk memastikan sensitiviti masyarakat berbilang agama terjaga, keharmonian terpelihara dan meningkatkan kawalan kualiti produk mereka.

Tindakan itu dilakukan selepas bantahan meluas sejak seminggu lalu termasuk kecaman parti politik dan kemurkaan Yang di-Pertuan Agong Sultan Ibrahim Sultan Iskandar semalam.

Polis juga semalam memeriksa 18,000 pasang stoking di sebuah kilang di Johor semalam, tetapi tidak mendedahkan namanya.

Demo depan kilang semalamSementara itu, Oriental Daily melaporkan terdapat kumpulan NGO mengadakan bantahan di kilang itu semalam yang menuntut penggantungan kain rentang itu.

Selain itu, mereka juga mahu pengurusan syarikat merakam permohoan maaf dan menyiarkannya di media sosial.

Mereka juga menuntut syarikat menderma untuk kebajikan sekitar Batu Pahat seperti rumah anak yatim dan sekolah agama.

Oriental Daily juga melaporkan operasi kilang itu diberhentikan buat sementara waktu susulan isu keselamatan. MkPembekal stoking minta maaf lagi, naikkan kain rentang

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Bekas isteri Safee Sali mahukan anaknya dikembalikanChef Ammar dituduh riak

Aliff Syukri kena kecam buat konten dengan RuhainiesUntung bersih Petronas merosot, hanya catat RM80.7 bilion pada 2023Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker