Anwar bertatu namun penuh insaf, tunai umrah di bulan Ramadhan

Anwar bertatu namun penuh insaf, tunai umrah di bulan Ramadhan

PELAKON yang juga adik kepada supermodel terkenal dunia Bella dan Gigi Hadid iaitu Anwar Hadid berkongsi untaian foto dirinya mengerjakan umrah di Tanah Suci Mekah.

Bagaimanapun, perkongsian menginsafkan tersebut mengundang kecaman daripada sebilangan netizen atau peminat yang mengatakan penampilan serta gaya hidup Anwar, 25, tidak langsung melambangkan seorang Muslim.“Apa? Saya ingatkan Muslim tidak dibenarkan mencacah tatu. Saya ingatkan selama ini dia penganut Kristian,” coret seorang peminat menerusi aplikasi X atau Twitter.

Menerusi foto yang dikongsikan dalam Instagram, Anwar bertemu ketenangan hidup dengan penampilan ihram namun tatu di beberapa bahagian tubuhnya masih kelihatan.

“Umrah bersama saudara-saudara sebenar saya. Taat di bawah naungan Tuhan. Selama-lamanya bersyukur untuk momen-momen indah ini,” tulis Anwar sebagai kapsyen pada foto yang dikongsikan kepada lebih 7 juta pengikut pengikut Instagramnya.

Dalam pada ramai menghakimi, ramai juga yang mendoakan agar bekas kekasih kepada penyanyi pop Dua Lupa itu sentiasa diberikan petunjuk dan jalan lurus menjadi Muslimin sejati.“Buat mereka yang sewenang-wenangnya menghakimi dia (Anwar), dia di Mekah di bulan Ramadan sementara anda mungkin hanya berada di rumah,” tulis seorang peminat.

Terdahulu, biarpun dilihat hidup dengan budaya Barat yang penuh hedonisme, Anwar sangat lantang mempertahankan nasib orang-orang Palestin yang sehingga kini masih berdepan kesengsaraan di tanah sendiri disebabkan kekejaman Zionis laknatullah. K Online

Anwar bertatu namun penuh insaf, tunai umrah di bulan Ramadhan

Baca Artikel Menarik:Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Kasihan Bella, saat ‘birthday’ dapat hadiah macam ini

Ruhainies nak ‘cover’ ke, siap kongsi 4 golongan haram disentuh api nerakaZaman saya artis macam ini diboikot 4 tahun – A Aida

Bapa ‘pening’ hantar anak ke sekolah lainRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker