Heistdilfitri karya pertama Zizan Razak sebagai pengarah

Heistdilfitri karya pertama Zizan Razak sebagai pengarah

Heistdilfitri karya pertama Zizan Razak sebagai pengarah
Heistdilfitri karya pertama Zizan Razak sebagai pengarah

Pelawak dan pelakon Zizan Razak mengakui gementar apabila pertama kali memikul tanggungjawab sebagai pengarah menerusi telefilem Heistdilfitri.

Zizan atau nama sebenarnya, Mohd Razizan Abdul Razak, 39, berkata, dia banyak menggunakan pengalamannya ketika bekerja di bawah pengarah-pengarah terbaik sebelum ini.

“Sudah tentu perasaan gementar itu ada, pertama kali minta pelakon lain buat itu dan ini. Selalunya saya yang sedia terima arahan untuk menjayakan sesuatu watak.“Alhamdulillah saya banyak gunakan pengalaman berlakon dengan pengarah-pengarah hebat sebelum ini. Banyak lagi yang saya kena belajar. InsyaAllah kalau kita berusaha boleh jadi bagus macam mereka,” ujarnya.

Zizan bergandingan dengan pelawak Issey Fazlisham sebagai pengarah bersama Heistdilfitri yang bakal ditayangkan pada Syawal kedua, pukul 10 pagi di Astro Ria.

Baca Artikel Menarik:


Telefilem istimewa Syawal itu turut dibintangi oleh Shikin Kamal, Khir Rahman, Maria Farida dan Jihaa Sham.Tambah Zizan, banyak perkara baharu yang dipelajari sepanjang tiga bulan dalam menyiapkan telefilem berkenaan.

Namun, dia bersyukur semua pihak memberi kerjasama dengan baik dan sentiasa berkongsi pendapat mereka dalam menjayakan penggambaran tersebut.

“Saya syukur semua pelakon sangat profesional dan banyak bantu di set penggambaran. Sebagai pengarah yang baru belajar saya banyak berbincang dengan Issey dan tanya pendapat pelakon-pelakon lain juga.

“Pendek kata, kali ini saya rasa sendiri tanggungjawab yang besar sebagai pengarah, pelakon dan penerbit drama, selalunya kita fikir berlakon saja.
Baca Artikel Menarik:

Puteri Sarah tunjuk bukti mesej Syamsul

“Banyak benda yang kita perlu pertimbangkan bila nak menjayakan sesuatu projek ini,” ujarnya.

Dalam pada itu, Issey berharap telefilem tersebut mendapat sambutan dan penat lelah mereka menyiapkan penggambaran selama tiga minggu itu berbaloi.“Kami anggap ini proses pembelajaran buat kami yang baru bertatih. Semoga penonton berpuas hati dan faham dengan mesej yang ingin kami sampaikan.

“Saya juga berharap dapat bekerjasama lagi dengan Zizan untuk projek drama akan datang,” ujarnya.

Heistdilfitri mengisahkan Ibrahim lakonan Zizan, Anis (Shiqin) dan Mus (Issey) merupakan perompak profesional yang mendapat idea untuk mencari sebuah keluarga dan beraya bersama mereka.

Uqasha pasang bodyguard jaga keselamatanCadangan tersebut dipersetujui dan bermulalah misi mereka untuk beraya bersama keluarga hartawan.

Sepanjang menjadi sebuah keluarga, mereka mula mengenali hati budi masing-masing.

Keluarga tersebut mula sedar bahawa Mus, Ibrahim dan Anis telah mengajar mereka erti Aidilfitri yang sebenar. K OnlineHeistdilfitri karya pertama Zizan Razak sebagai pengarah

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Puteri Sarah tunjuk bukti mesej Syamsul

Kalau saya dedah video tak senonoh tak nusyuz ke – Puteri Sarah

Sarah tukar perjanjian, minta amaun melampau – Syamsul

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker