Ibu Neelofa Kongsi Amalan Bidaah Baca Bismillah 787 Kali – Ustaz Syihabudin

Ibu Neelofa Kongsi Amalan Bidaah Baca Bismillah 787 Kali – Ustaz Syihabudin

Baru-baru ini, perkongsian daripada ibu selebriti Neelofa, Noor Kartini meraih perhatian ramai selepas ia dimuat naik di media sosial.

Rakaman itu menunjukkan Noor Kartini ketika dia berada di Mekah dan telah berkongsi tentang amalan yang dilakukannya untuk murah rezeki.Jelasnya, antara ‘amalan’ yang dilakukan adalah dengan membaca Bismillahirahmanirahim cukup cukup 787 kali dan ia tidak boleh lebih mahu pun kurang.

Masa mama dapat sanad daripada Baba Aziz, dia kata satu bismillahirahmanirahim kalau diletak atas timbangan, berat dia sama dengan satu isi bumi.”

Baca Artikel Menarik:

Ameera Khan : Pemuda Indonesia Pasrah Dan Sanggup Terima Jadi IsteriTambahnya, disebabkan ‘amalan’ itu, ramai berkongsi rezeki mereka bertambah, dapat naik pangkat dan telah berlaku bermacam perubahan dalam hidup.

Bagaimanapun, perkongsian Noor Kartini itu mengundang pelbagai reaksi daripada netizen di mana ada yang mengkritik dan menganggap ianya bidaah.

Bukan itu sahaja, ramai turut menasihati untuk tidak mengikut ‘petua’ tentang hal keagamaan daripada selebriti atau figura yang dikenali tanpa memeriksa jika ia benar atau tidak.

Dalam pada itu, Ustaz Syihabudin Ahmad ada memuat naik video ulasan berkenaan hal ini di Youtube dan menurutnya, ‘amalan’ yang dikongsikan Noor Kartini itu tidak wujud sama sekali. BnIbu Neelofa Kongsi Amalan Bidaah Baca Bismillah 787 Kali – Ustaz Syihabudin

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Hattan ‘sound’ Syamsul ke?Rosyam buka cerita Aaron Aziz ‘kena buang’ Syamsul

Giliran Shaarnaz buka mulut mengenai Aaron Aziz dan SyamsulRelated Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker