Tiga maut bas bawa rombongan guru berlanggar dengan treler

Tiga maut bas bawa rombongan guru berlanggar dengan treler

ROMPIN – Dua orang maut selepas sebuah bas yang membawa 39 orang terlibat dalam kemalangan dengan sebuah lori treler di Jalan Bahau-Keratong, di sini hari ini.

Difahamkan dalam kejadian kira-kira pukul 1 pagi tadi itu, bas ekspres berkenaan membawa guru Sekolah Kebangsaan Jeram, Masjid Tanah, Melaka menuju ke Terengganu bagi menyertai rombongan penanda aras.Ketua Polis Daerah Rompin, Deputi Superintenden Nor Azman Yusof berkata, setakat ini dua mangsa disahkan meninggal dunia.

“Saya tidak dapat memberikan maklumat lanjut tetapi ia melibatkan 30 hingga 40 orang yang mana bas telah terbalik dan jatuh ke lereng bukit.

“Setakat ini dua orang disahkan meninggal dunia dan mangsa dibawa ke Hospital Muadzam Shah,”katanya di sini hari ini. Mereka adalah guru Hasnatul Adila Hasan dan pemandu bas.

Sementara itu menurut kenyataan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) seramai 33 anggota dan tiga pegawai bomba bersama lima jentera bergegas ke lokasi kejadian.Katanya, pihak bomba mengeluarkan semua mangsa di dalam bas yang terjunam ke dalam cerun.

Seorang lagi penumpang bas yang terlibat dalam kejadian kemalangan dengan sebuah treler di Kilometer 126 Jalan Kuantan-Segamat meninggal dunia, menjadikan mangsa yang maut akibat tragedi itu meningkat kepada tiga orang.

Mangsa Hamzah Ahmad, 60, yang merupakan seorang guru meninggal dunia ketika dirawat di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) Kuantan. K Online

Tiga maut bas bawa rombongan guru berlanggar dengan trelerBaca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Wahai pemandu Mazda CX-5, anda bukan langgar kuman kecilUmmu Hani cinta pertama Rasulullah s.a.w.?

Kelakuan tak senonoh jemaah Haji Indonesia dikritik ramai (Video)https://mykmu.net/2024/06/06/grand-livina-langgar-lampu-merah-sampai-tersodok-kereta-polis-video/Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Wahai pemandu Mazda CX-5, anda bukan langgar kuman kecilUmmu Hani cinta pertama Rasulullah s.a.w.?

Kelakuan tak senonoh jemaah Haji Indonesia dikritik ramai (Video)

Grand Livina langgar lampu merah sampai tersodok kereta polis [VIDEO]

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker