Kelakuan tak senonoh jemaah Haji Indonesia dikritik ramai (Video)

Kelakuan tak senonoh jemaah Haji Indonesia dikritik ramai (Video)

Tular di TikTok video yang memaparkan beberapa jemaah haji berkelakuan tidak senonoh dan memalukan ketika di depan Kaabah dan di kawasan sekitarnya.

Jemaah wanita yang memakai jubah serba hitam itu tanpa rasa malu telah berjoget sampai berpusing-pusing ketika ramai jemaah lain sedang mengelilingi Kaabah.Beberapa jemaah dilihat memandangnya dengan pelik kerana berkelakuan tidak senonoh di Tanah Suci.

Rakaman yang sama itu turut memaparkan seorang individu mencalit sesuatu tulisan di Mekah menggunakan air liur serta seorang lagi khusyuk bermain game di telefon bimbit.

Niat itu penting

Mereka ini dikatakan jemaah haji dari Indonesia dan video tersebut telah menaikkan kemarahan ramai warganet.Kata mereka, bukan senang nak dapat peluang dan rezeki untuk menjejakkan kaki ke Mekah, boleh pula berkelakuan tidak senonoh dan memalukan sebegitu.

Ada yang menuduh mereka berpeluang menunaikan haji menggunakan duit bukan dari sumber yang halal dan beberapa individu dilihat menasihati orang ramai untuk menjaga percakapan.

Seorang individu juga dilihat berkata ini merupakan ujian jemaah itu ketika berada di sana dan turut mengingatkan bahawa setiap orang diuji dengan cara yang berbeza.

Kelakuan tak senonoh jemaah Haji Indonesia dikritik ramai (Video)Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Penduduk Kampung Sri Makmur sahut cabaran MB SelangorMari kita lihat siapa yang kena

Biadab dan kurang ajar, video pemandu e-hailing burukkan Islam depan pelancong tersebar [VIDEO]‘Drama’ kian terungkai

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker