Sebahagian kaki terpaksa dipotong, pelajar kolej nyaris maut digilis kereta api [VIDEO]

Sebahagian kaki terpaksa dipotong, pelajar kolej nyaris maut digilis kereta api [VIDEO]

Sebahagian kaki terpaksa dipotong, pelajar kolej nyaris maut digilis kereta api [VIDEO]
Sepasukan anggota bomba terlatih khas kemudian dikejarkan ke lokasi kejadian bagi menyelamatkan Ava Harlow . – Jabatan Bomba Boston/Facebook
Seorang pelajar kolej berusia 20 tahun cedera di tengkorak selain sebahagian kakinya terpaksa dipotong selepas dia tergelincir dan terjatuh ke bawah kereta api yang sedang bergerak di Boston, Massachusetts, lapor akhbar New York Post.

Ava Harlow masih dirawat hospital selepas kemalangan berlaku lebih seminggu lalu.

Menurut pegawai  Pihak Berkuasa Pengangkutan Massachusetts Bay (MBTA),  kira-kira pukul 11.30 malam (waktu tempatan) pada 27 Januari lalu, Ava turun daripada  gerabak tren Green Line di Stesen BU Sentral, Boston bersama sekumpulan rakan.Dia kemudian menyedari terdapat beberapa lagi rakannya yang masih berada di dalam kereta api.

Gadis itu kemudian mengetuk tingkap kereta api sebagai  isyarat kepada rakan-rakannya untuk turun. Dia berjalan mengikut arah tren yang mula bergerak.

Ketika itu, Ava tergelincir lalu terjatuh di bawah kereta api yang kemudian menyeretnya.Pasukan  bomba dikejarkan ke lokasi kejadian bagi menyelamatkan pelajar Universiti Negeri Bridgewater itu selain polis Boston dan polis MBTA turut bergegas bagi membantu mangsa.


Baca Artikel Menarik:


Menurut bapa mangsa, Andrew Harlow, dia menerima panggilan pada pukul 3 pagi (waktu tempatan) yang memaklumkan berita mengenai anaknya digilis oleh kereta api.

Menurutnya, Ava diberi bantuan kecemasan sebanyak dua kali sebelum dibawa ke Unit Rawatan Rapi (ICU).

Ava kehilangan sebahagian daripada satu kakinya manakala sebelah lagi mengalami patah.Tengkorak gadis itu turut retak,  selain tulang pelvisnya hancur, sebelah lengan patah dan luka-luka pada muka yang memerlukan jahitan.

Sementara itu, Andrew memberitahu akhbar Boston Herald bahawa dia menyalahkan MBTA atas kemalangan itu dan telah melantik peguam.

“Dia boleh melihat Ava terjatuh di tepi gerabak dan memberhentikan tren tersebut.

“Kereta api itu mempunyai cermin dan hon. Mereka sepatutnya membunyikan hon sebelum berlepas,” kata Andrew sambil merujuk kepada pemandu tren tersebut.Dalam pada itu, MBTA berkata, kemalangan tersebut bukan berpunca daripada kesalahan mekanikal atau kakitangannya. – Agensi

 

 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan andaSebahagian kaki terpaksa dipotong, pelajar kolej nyaris maut digilis kereta api [VIDEO]


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Shila Amzah akui Ubai istimewa buatnya

Ayda, Fyna Jebat Dikecam, Baju Tema Pari-Pari Terjojol

Remaja tidak sedar rakam lembaga berjalan membongkok [VIDEO]

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker