Atiq Azman berang dituduh gay gara-gara video disalah erti

PETALING JAYA – “Saya tidak menyokong LGBT, saya ‘straight’”.

Demikian penegasan Atiq Azman apabila dilabel sebagai seorang homoseksual oleh seorang pengguna media sosial.

Individu itu menuduhnya mempunyai kecenderungan sebegitu gara-gara video dimuat naik Atiq yang memperlihatkan bentuk bahagian sulitnya seolah-olah ditujukan kepada golongan lelaki.Malah, stereotaip generasi kini menilai lelaki yang memiliki muka ‘jambu’, bibir kemerah-merahan dan badan sado merupakan seorang gay.

Tidak berdiam diri, pemilik nama sebenar Raja Muhammad Atiqullah Shah Raja Azman Shah itu memuat naik video dalam InstaStory meminta individu tersebut tampil untuk menjelaskan keadaan.

“Sekitar pukul 4 petang tadi saya ada mengajak individu tersebut untuk membuat ‘live’ bersama-sama tetapi dia mendiamkan diri dan memaklumkan sedang bekerja.

“Saya bukan nak melayan sangat tetapi lebih kepada memberi peluang untuk tuan diri bersuara,” jelasnya ketika dihubungi Kosmo! Online.Tambah pelakon itu, video yang dimuat naik dalam Instagram ditujukan kepada wanita.

Bahkan dia kini masih mencari calon wanita idaman yang merupakan seorang perempuan tulen dan bukan cantik semata-mata.

Bagaimanapun, Atiq sempat meninggalkan pesanan kepada individu itu dan bersedia menerima permohonan maaf tanpa menyimpan dendam.

“Satu perkara sahaja yang saya nak pesan adalah apabila nak bercakap cermin diri dahulu.“Jangan suka hati bercakap tidak bertapis. Bagi saya, tuduhan itu seperti tidak menghormati seseorang tidak kira sama ada saya atau orang lain.

“Jika pihak sana memohon maaf, saya terima dengan terbuka. Kalau tidak, merangkaklah di akhirat kelak,” katanya

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Nabila Razali nikah senyap-senyap?

Dituduh jadi ejen Israel, Anwar arah polis ambil tindakan – FahmiOrang baik dan orang jahat tak boleh duduk bersama – Tuan Ibrahim

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker