Dua wanita meninggal dunia di pusat undi di Johor

#PRU15

Dua wanita meninggal dunia di pusat undi di Johor

JOHOR BAHRU – Dua pengundi wanita termasuk seorang warga emas meninggal dunia semasa berada di tempat pembuangan undi dalam dua kejadian berasingan di Kluang dan Johor Bahru pada Sabtu.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Johor dalam satu kenyataan memberitahu, Juhara Syed Mohamad, 57, meninggal dunia selepas mengundi di saluran 1 di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sultan Ismail di sini pada jam 9.30 pagi.

“Dia yang mengundi untuk Parlimen Pulai mengalami sesak nafas sebelum meninggal dunia secara mengejut.“Wanita itu hadir ke saluran mengundi itu dalam keadaan tidak sihat hasil pemerhatian petugas saluran, tapi ingin meneruskan pengundian,” menurut kenyataan itu pada Sabtu.

SPR Johor memaklumkan, pengundi kedua yang meninggal dunia merupakan warga emas, Tuminah Ambiah, 85, yang sepatutnya mengundi di saluran 1 di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Lit Terk meninggal dunia pada jam 10.30 pagi.

“Pengundi berkenaan belum sempat mengundi. Kakitangan Kementerian Kesihatan (KKM) berada di tempat kejadian dan mengesahkan telah meninggal dunia selepas ambulan tiba di tempat kejadian.

“Tuminah sepatutnya mengundi untuk Parlimen Sembrong di SJKC berkenaan,” menurut SPR. Sinar
Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Sebak bersendirian di pelamin

SCRUT dedah syarikat yang melibatkan Muhyiddin dan ahli keluarga

Tiket Konsert BLACKPINK Di Malaysia ‘Sold Out’ Dalam Masa 30 Minit

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker