Mana ada PH amalkan pendakwaan terpilih

Mana ada PH amalkan pendakwaan terpilih

”19 isu utama berkaitan pelantikan hakim yang tidak wajar, campur tangan berlebihan oleh eksekutif dalam badan kehakiman, dan pendakwaan terpilih?

”Apa? Tak mungkin la. Pakatan Harapan (PH) tidak akan melakukan perkara-perkara tersebut,” sindir pemerhati politik.Tidak mungkin PH menggantikan hakim-hakim sedia ada dengan hakim yang tiada pengalaman, kata Lim Sian See.

Secara sinis beliau berkata, PH tidak pernah melaksanakan pendakwaan terpilih semasa mentadbir Malaysia selama 22 bulan.

Ia terbukti kerana mendakwa skandal Terowong Pulau Pinang dan video membabitkan Datuk Seri Mohamed Azmin Ali walaupun berpura-pura tidak mengenali ‘wajah’ dalam video tersebut ketika jutaan rakyat Malaysia tahu identiti pelaku dalam video berkenaan.

”Hampir semua kes berkaitan PH tidak digugurkan termasuk beberapa kes yang sudah pun dibicarakan. ”Tiada beban mesra sistem kehakiman dan perundangan dengan individu yang mesra PH atau dengan pemimpin PH sebenar. Mana ada!!!,” ejek beliau. MGMana ada PH amalkan pendakwaan terpilih


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Roti Gardenia naik harga lagiPN ada kelebihan – Shabery

Warkah Najib dari Penjara Kajang, suasana Dewan Merdeka hibaRelated Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker