Wanita Ditampar Dengan Durian Oleh Pemungut Hutang

Wanita Ditampar Dengan Durian Oleh Pemungut Hutang

Seorang wanita Thailand, Duangduen terkejut apabila ditampar di bahagian muka dengan buah durian semasa sedang memberhentikan motosikalnya di hadapan Kuil Chang Rong di mukim Nai Mueng untuk menjawab telefon.

Menurut laporan NextShark, wanita itu ditampar oleh seorang lagi wanita yang dikatakannya diupah sebagai pemungut hutang. Selepas menampar Duangduen sehingga mukanya berdarah, penyerang tersebut melarikan diri dari tempat kejadian dengan menaiki sebuah pikap.

Duangduen sejak itu telah meminta bantuan media tempatan selepas tiada perkembangan dalam aduan yang difailkan olehnya di Balai Polis Mueng Lamphun selepas kejadian itu.Ketika ditemubual, dia mengaku telah meminjam kira-kira 20,000 baht (kira-kira RM2,400) daripada pemberi pinjaman wang tahun lalu dengan tujuan untuk membuka sebuah kedai bersama dengan rakannya. Disebabkan masalah kewangan, dia berkata pembayaran balik faedahnya bertukar menjadi 700,000 baht (kira-kira RM86,217).

COVID-19 telah memberi kesan kepada pendapatan kedainya sehingga dia tidak mampu untuk membuat pembayaran balik. Peminjam itu kemudiannya dikatakan mengupah pemungut hutang yang menyerang Duangduen dan mengungut rakannya. Rakan Duangduen dilaporkan melarikan diri kerana takut.

Duangduen difahamkan telah menghubungi jabatan rasmi kerajaan untuk meminta bantuan. Pemberi pinjaman kemudiannya bersetuju untuk menghentikan pembayaran balik, tetapi tidak pernah berhenti mengancam Duangduen sehingga sekarang. Vc

Wanita Ditampar Dengan Durian Oleh Pemungut Hutang
Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Hukum iringi jenazah dengan bacaan al-Fatihah

Ziana Zain tarik macam tu saja dekat kedai makan (Video)

ISA tak zalim, SOSMA zalim pulak

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker