Mat Kilau kutip 71 juta, ustaz dedah amalan Syamsul Yusof dimurahkan rezeki

Mat Kilau kutip 71 juta, ustaz dedah amalan Syamsul Yusof dimurahkan rezeki

SELAMA 19 hari di pawagam, filem Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan berjaya meraih kutipan RM71 juta. Pendakwah mendedahkan amalan pengarah, Syamsul Yusof dimurahkan rezeki.

Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan adalah filem yang diilhamkan dari tokoh epik sejarah, Mat Kilau yang telah berjuang menentang penjajah British di Pahang sebelum kemerdekaan itu.

Pendakwah dan pensyarah kanan, Prof Madya Datuk Dr Mohd Izhar Ariff Mohd Kashim memberikan ucapan tahniah atas pencapaian Syamsul.Dalam pada itu, beliau turut berkongsi keperibadian pengarah muda itu kepada umum.

“Tahniah Syamsul Yusof. Munafik 1 RM19.04 juta (hantu tutup aurat), Munafik 2 RM48 juta (hantu tutup aurat) dan Mat Kilau : RM71 juta setakat 11 Julai 2022.

“Buktinya, lakonan yang ‘seksi’ dan ‘seksa’ tidak menjamin kejayaan sebuah filem atau drama. Jadi buat apa hendak buka aurat?

“Kita yang rugi sebab dapat dosa kemudian filem pun tidak meletup sebab mak bapak tidak nak bagi anak-anak tengok filem yang merosakkan moral anak-anak.Selain itu, Dr Mohd Izhar Ariff turut mendedahkan amalan yang dilakukan Syamsul.

“Syamsul dikenali sebagai seorang penerbit yang menjaga solat. Maka tidak pelik ALLAH murahkan rezekinya.

“Namun sebagai manusia beliau tetap diuji kerana itu fitrah seorang hamba. Ustaz doakan masalah yang menimpa dipermudah Insya-ALLAH dari Tanah Suci ini,” titipnya.

Filem epik itu sedang ditayangkan di pawagam ketika ini. Ia dibintangi nama-nama besar seperti Datuk Adi Putra sebagai Mat Kilau dan Beto Kusyairy sebagai Wahid manakala aktor Fattah Amin memegang watak Awang.Mat Kilau turut membariskan pelakon hebat seperti Datuk Jalaludin Hassan, Ellie Suriaty, Johan Asa’ri, Mubarak Majid dan Wan Hanafi Su. SPlus

Mat Kilau kutip 71 juta, ustaz dedah amalan Syamsul Yusof dimurahkan rezeki


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Hafal Al-Quran Sejak Umur 14 tahun, Personaliti Media Sosial Khaby Lame Paling Popular Di TikTok [VIDEO]

Saifuddin sindir Rafizi, tegur Imam dalam solat pun ada adab dan akhlaknya

Inflasi : Anwar Ibrahim Pura-Pura Tidak Tahu Atau Sebaliknya – Najib

Related Articles

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker