PU Syed minta ulama Kedah tegur Sanusi

MB Kedah Belanja Lagu, Pendakwah Minta Sanusi ‘Cukup-Cukuplah Menyanyi’

Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor, Menteri Besar Kedah, semakin terkenal di media sosial, terutamanya TikTok, berikutan video beliau menyanyi dalam pelbagai acara.

Namun, tindakan terbarunya menyanyi pada majlis Hari Raya mendapat teguran dari seorang pendakwah bebas, Syed Mohd Bakri Syed Ishak.Syed Mohd, dalam hantaran Instagram pada Rabu, mengecam tindakan Muhammad Sanusi menyanyi dalam sebuah program Hari Raya di Kedah.

Beliau menyatakan bahawa tindakan itu tidak wajar, terutamanya dengan adanya elemen tarian kanak-kanak perempuan sebagai latar belakang.

PU Syed mempersoalkan kesesuaian tindakan Muhammad Sanusi sebagai seorang pemimpin politik dan Islam.

Beliau menegaskan bahawa pemimpin, terutamanya dari parti seperti PAS, harus memberi contoh yang lebih baik kepada masyarakat.Syed menyeru agar ulama di Kedah memberi teguran yang tegas kepada Muhammad Sanusi dan menyarankan agar beliau lebih berhati-hati dalam tindak tanduknya, supaya isu ini tidak dieksploitasi oleh pihak lawan. Vc

PU Syed minta ulama Kedah tegur Sanusi

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NETPenangan Leona nyanyi pelat, lagu Ketipak Ketipung Raya makin tular

Melampau, siasat individu hina mangsa nahas helikopter bertembungVlogger China digelar bodoh oleh kakitangan syarikat penerbangan tempatan

‘Kenapa Allah Tak Kahwinkan Kau’ (Video)Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker