Kerjasama UMNO-Pas: Biar ‘Top Five’ Buat Keputusan – Tok DetKerjasama UMNO-Pas: Biar ‘Top Five’ Buat Keputusan – Tok Det

Titik jalinan antara UMNO dan Pas dalam meneruskan Muafakat Nasional (MN) suatu perkara yang besar dan perlu dibincangkan dalam Mesyuarat Majlis Tertinggi Umno dan diluluskan oleh ‘top five’.

Top five itu merujuk kepada Presiden UMNO Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, Timbalan Presiden Datuk Seri Mohamad Hasan serta tiga Naib Presiden – Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, Datuk Seri Mahdzir Khalid dan Ismail Sabri, kata Mahdzir.

“Itu perkara besar yang melibatkan keputusan parti. Saya fikir, biarlah apa-apa benda yang berkaitan dengan kerjasama parti ini kita bawa kepada mesyuarat tertinggi parti.

“Dalam mesyuarat tertinggi parti itu ada top five, ada biro politik,” katanya kepada media selepas menghadiri Majlis Komuniti Sejahtera dan Iftar Bersama Warga Kemas di Pusat Komuniti Padang Kerasak, malam tadi.

Menurut Mahdzir, beliau menyambut baik hasrat Ketua UMNO Bahagian Ketereh Tan Sri Annuar Musa yang mahu kepimpinan UMNO dan Pas duduk semeja bagi melihat kembali kandungan memorandum persefahaman (MoU) Muafakat Nasional (MN).
Annuar menyuarakan perkara itu ketika mengadakan kunjungan ke atas Mursyidul Am Pas Datuk Hashim Jasin di Kangar pada Sabtu.

Terkandung dalam intipati Mou, sebarang masalah berhubung kerjasama dua parti itu perlu diselesaikan mengikut contoh Piagam Madinah.

Fasal itu menuntut pemimpin kedua-dua parti supaya kembali merujuk kepada al-Quran dan hadis, sekiranya berdepan kebuntuan atau masalah.

Justeru, perkara itu tidak harus ditinggalkan dalam usaha menyelamatkan MN dan memberi peluang untuk UMNO dan Pas bekerjasama dalam menghadapi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).-AA

Kerjasama UMNO-Pas: Biar ‘Top Five’ Buat Keputusan – Tok Det
Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Nabila Huda Trauma Lihat Muka Peguam Siti Bainun

Mawar Karim Akui Sedang Bercinta

Prank Melampau Pegang Tangan Isteri Orang (Video)Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: