Takut Mati Kena Racun, Putin Pecat 1,000 Kakitangan PeribadiTakut Mati Kena Racun, Putin Pecat 1,000 Kakitangan Peribadi

Satu laporan mendakwa bahawa Presiden Rusia Vladimir Putin telah memecat 1,000 kakitangan peribadinya kerana bimbang mereka akan cuba membunuhnya dengan menggunakan racun, lapor Daily Beast memetik sumber dari kerajaan Rusia.

Presiden Rusia itu dilaporkan telah menggantikan ratusan kakitangan peribadinya kerana takut. Pemecatan ini berlaku ke atas tukang masak, setiausaha, pekerja dobi dan pengawal peribadi.

Putin sebelum ini mendapat cemuhan sejak beberapa minggu kebelakangan ini kerana mengadakan pertemuan bukan sahaja dengan pemimpin asing, tetapi juga dengan kalangan dalaman sendiri dari jarak yang hampir jauh. Ini merujuk kepada kewujudan meja panjang.

Beberapa jet peribadi milik rakyat Rusia juga dilihat menuju ke Dubai, menimbulkan persoalan mengenai keselamatan domestik Putin di Moscow.
Seorang ejen perisikan Perancis mendakwa bahawa kemungkinan Putin akan disingkirkan daripada kuasa dalam rampasan kuasa yang datang dari dalam Kremlin, dengan pembunuhan sebagai salah satu cara untuk menghapusnya.

Memandangkan tokoh politik kanan Rusia secara terbuka menggalakkan mereka yang rapat dengan Putin untuk cuba membunuhnya, nampaknya ketakutan Putin bukannya tidak berasas.

Ejen perisikan Perancis mendakwa bahawa racun sudah tentu cara yang mungkin untuk Putin dibunuh jika itu berlaku. Vc

Takut Mati Kena Racun, Putin Pecat 1,000 Kakitangan Peribadi


Baca Artikel Menarik:
Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Rafizi boleh bawa perpecahan – AMK PKR

Penjarahan wang Petronas tidak akan berulang lagi – Ismail Sabri

Pak Cik Cium Seluar Dalam Dah Kena CekupLeave a Reply

Your email address will not be published.