Imam hilang ditemui selepas 16 jam

Imam hilang ditemui selepas 16 jam

SELAMA – Seorang lelaki warga emas yang didakwa hilang semasa membaja di kebun kelapa sawit miliknya di Felda Ijok tengah hari semalam telah ditemui tengah malam tadi.

Mangsa, Abdullah Ibrahim, 74 atau lebih dikenali penduduk sebagai Imam Dolah ditemui penduduk kampung pada pukul 11.30 malam setelah 16 jam hilang.

Ketua Polis Daerah Selama, Superintendan Sabri Saat berkata, mangsa ditemui pada jarak tiga kilometer (km) dari kebun kelapa sawitnya.Menurut beliau, mangsa ditemui dalam keadaan lemah tetapi tiada sebarang kecederaan setelah hilang 16 jam.

“Mangsa telah keluar rumah menunggang sebuah motosikal untuk membaja pada pukul 8 pagi semalam.

“Bagaimana pun, dia tidak pulang ke rumah pada waktu tengah hari seperti biasa menyebabkan isterinya meminta anak mereka untuk keluar mencari di kebun.

Anak beserta beberapa orang penduduk kampung telah pergi ke kebun itu untuk mencari mangsa namun gagal menemuinya menyebabkan mereka membuat laporan polis,” katanya dalam satu kenyataan awal pagi ini.Susulan itu, operasi mencari mangsa dilakukan pada pukul 8 malam melibatkan 80 orang terdiri daripada polis, bomba, Angkatan Pertahanan Awam dan penduduk kampung.

Operasi mencari dibahagikan kepada empat kumpulan dengan kawasan pencarian seluas 10 km termasuk menggunakan kenderaan pacuan empat roda.

“Setelah tiga jam, misi pencarian keatas mangsa membuahkan hasil.

“Mangsa telah dibawa ke Hospital Selama untuk tujuan pemeriksaan manakala operasi ditamatkan pada pukul 12.01 tengah malam,” katanya. K OnlineImam hilang ditemui selepas 16 jam


Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Keluarga Pelakon Ezzaty Abdullah Ada Dalam Kereta Api Terbakar Di Kelantan, Dukung Nenek Sekali

Lelaki cedera dibelasah kekasih gelap isteri

Wanita dihimpit lelaki tunjuk kemaluan ketika menunggang motosikal [VIDEO]

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker