15 minit APM bertarung dengan tedung selar

15 minit APM bertarung dengan tedung selar

GEORGETOWN: Seramai lima anggota Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Pulau Pinang bertarung hampir 15 minit sebelum berjaya menangkap seekor ular tedung selar di kawasan reban ayam di Sungai Emas, Batu Ferringhi di sini hari ini.

Pegawai Pertahanan Awam Unit Tanjung Bunga, Leftenan (PA) Mohd. Rozani Zauniddin berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan kira-kira pukul 12.50 tengah hari daripada orang awam yang menemukan ular berkenaan di kawasan reban ayam itu.

Katanya, usaha menangkap ular sepanjang hampir empat meter itu sukar berikutan reptilia berkenaan bertindak agresif dan cuba memasuki kawasan belukar.“Kita berdepan cabaran kerana ular tedung ini sangat garang, malah cuba menyerang anggota yang menjinakkannya.

“Anggota terpaksa menunggu hampir 15 minit bagi memastikan reptilia itu tenang sebelum dapat menarik dan menangkapnya,” katanya di sini hari ini.

Menurutnya, reptilia seberat hampir lapan kilogram itu kemudian dibawa ke Pejabat APM di Tanjung Bunga dan akan diserahkan kepada Jabatan Perhilitan negeri. Utusan

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392
Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);
KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

15 minit APM bertarung dengan tedung selar


Baca Artikel Menarik :

Layari Laman Facebook MYKMU
TMJ label Syed Saddiq drama queen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker