Bekas Isteri, Anak Sah Positif, Fizo Pula Dedah Keputusan Saringan Dirinya Pula Serta Keadaan Terkini Mereka

Sebaran :

Semalam, timbul pelbagai spekulasi dalam kalangan netizen, apabila Mawar Karim, memuat naik sekeping foto yang di laman Instagramnya memberikan gambaran dia telah positif Covid-19.

Namun, ketika itu, tiada sebarang kenyataan rasmi daripada pihaknya dan hanya meminta orang ramai mendoakan dia bersama anaknya.

Terbaru, Fizo Omar menerusi status yang dimuat naik di laman Facebooknya, mengesahkan bahawa bekas isteri dan anaknya telah disahkan positif Covid-19.

Dengan berat hati dan penuh rasa tanggungjawab, sya nak maklumkan bahawa anak sya Wan Maryam, dan bekas isteri sya Mawar telah disahkan positive Covid-19 sejak 1 Jan 2021 dan kini sedang menerima rawatan di hospital.

Menerusi status tersebut Fizo Omar mengesahkan bahawa bekas isterinya, Mawar Karim dan puterinya Wan Maryam telah disahkan positif Covid-9 berluma 1 Januari yang lalu. Malahan, mereka berdua kini sedang mendapatkan rawatan selanjutnya di hospital.

Pada masa yang sama Fizo, turut mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kepada petugas barisan hadapan yang bertungkus lumus dalam membendung penularan wabak ini.

Syukur alhamdulillah keadaan mereka stabil.Saya telahpun menjalani Swab test pada 2 jan 2021 dan alhamdulillah keputusannya adalah negatif.

Jelasnya lagi, dia sudahpun membuat ujian calit pada 2 Januari yang lalu dan keputusannya adalah negatif.

Pesanan kepada semua, jangan ambil mudah dgn COVlD-19 dan patuhilah kepada segala SOP kerana ia memberikan kesan emosi yg sangat mendalam apabila terjadi kepada diri sendiri ataupun keluarga anda.

Tidak berakhir di situ, dia amat menghargai doa rakyat Malaysia yang mendoakan supaya anak dan bekas isterinya cepat sembuh daripada virus itu.

Sumber: Fizo Omar

Kredit: Ohbulan

Terdahulu..

Semalam, usahawan dan bekas isteri Fizo Omar iaitu Mawar Karim ada berkongsi posting di akaun Instagram yang dipercayai telah dijangkiti virus Covid-19.

Menerusi kapsyen, Mawar berkata dan anaknya Wan Maryam perlu kuat melawan virus itu selain mengucapkan terima kasih kepada individu yang mendoakan agar mereka kembali sembuh seperti sediakala.

Selain itu, wanita berusia 32 tahun tersebut turut menggunakan tanda pagar Covid-19, Covid dan Covid Fighters sebagai semangat untuk dirinya dan anak yang berusia tiga tahun.

Anak kelahiran Pulau Pinang ini juga sempat memuat naik di Instastory memaparkan dirinya dijemput oleh pihak hospital yang memakai sut peralatan peralatan perlindungan diri (PPE) untuk menaiki ambulans.

Dalam masa yang sama, Mawar juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada petugas barisan hadapan yang telah membantunya dalam hal ini.

Berikutan itu, pengikutnya membanjiri ruangan komen dengan mendoakan agar Mawar dan Maryam dipermudahkan segala urusan dan terus kuat dalam menempuh dugaan ini.

Meskipun dia tidak memberitahu mengenai status dijangkiti virus tersebut, namun rata-rata netizen tetap mengambil berat dan mendoakan yang terbaik buat Mawar dan anaknya.

Sumber: Instagram Mawar Karim

Kredit: TehTarikKaw


Sebaran :

Leave a Reply