Jika Mahathir Kata PRU Tak Sesuai, Apa Sebab Masih Meroyan & Ganggu Kestabilan Kerajaan?Sebaran :

PUTRAJAYA – Pilihan Raya Umum (PRU) tidak sesuai diadakan berikutan ancaman Covid-19 walaupun sedang berlaku krisis politik tanah air.Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, pandemik Covid-19 telah menyebabkan kekangan diadakan pilihan raya.”Kita tidak boleh keluar berkempen, tidak boleh berhimpun, tidak boleh melakukan semua yang kita lakukan ketika pilihan raya sebelum ini,” katanya. Menurutnya, kerajaan juga berdepan dengan perbelanjaan besar jika pilihan raya diadakan.

“Ada yang kata kita harus segerakan PRU, ada juga yang kata kalau majoriti yang ditunjukkan mereka dapat kecil, mereka (Perikatan Nasional) akan lengahkan PRU. “Tapi pada masa ini memang negara tidak sedia untuk mengadakan PRU,” katanya pada sidang media di Yayasan Kepimpinan Perdana di sini hari ini.

(Walaupun yang paling gigih ganggu kerajaan PN adalah Tun Mahathir sendiri dan puak dia yang tak habis-habis mahu tumbangkan kerajaan melalui drama-drama mereka)2. “Kerana jika pilihan raya diadakan sekarang, beliau tidak pasti sama ada Tan Sri Muhyiddin Yassin akan mendapat majoriti melebihi Pakatan Harapan (PH).”

(Jika PH pasti menang, lagi baik untuk Tun Mahathir dan PH tuntut parlimen dibubar serta-merta)

https://www.hmetro.com.my/…/sekarang-bukan-masa-untuk-pru-d…

http://www.astroawani.com/…/tidak-sesuai-adakan-pilihan-ray…


Sebaran :


One thought on “Jika Mahathir Kata PRU Tak Sesuai, Apa Sebab Masih Meroyan & Ganggu Kestabilan Kerajaan?

  • Cakap orang nyanyuk. Berputar2. Cuma dia sedar PRU15 adalah kubur bagi PH. Itu sebab PH takut sangat2. Yang peliknya mereka sibuk mengacau kerajaan. Ingat boleh dapat kuasa semula dengan cara main catur. Sah dah nyanyuk.

    Reply

Leave a Reply