Pokok tumbang hempap 2 kereta di kawasan sekolah
Pokok tumbang hempap 2 kereta di kawasan sekolah

KUALA LUMPUR: Dua kereta dihempap sebatang pokok yang tumbang dalam kawasan sebuah sekolah di Bangsar, di sini, tengah hari tadi.
Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kuala Lumpur, Ahmad Mukhlis Mukhtar, berkata Pusat Gerakan Operasi Kuala Lumpur (PGOKL) menerima panggilan kecemasan mengenai kejadian itu pada 12.13 tengah hari.
Menurutnya, susulan panggilan itu, jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Pantai digerakkan ke lokasi kejadian, dibantu pasukan dari BBP Seputeh.
“Setibanya pasukan bomba di lokasi kejadian, terdapat sebatang pokok tumbang dalam kawasan sekolah
“Pokok itu menghempap dua kereta jenis Honda Odyssey dan Toyota Altis, namun tiada mangsa dilaporkan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.
DISYORKAN UNTUK ANDA :
- Peruntukan Kerajaan Adalah Hak Rakyat, Bukan Bahan Propaganda Politik
- Marilah Kembali Ke Rumah Bangsa Yang Tidak Pernah Gadai Prinsip Perjuangan
- Tengku Azman Bidas Hannah Yeoh, Label BN ‘Neraka’ Hina Usaha Bangunkan KL
Kasih Kepada Rakyat Diukur Melalui Tindakan, Bukan Pengumuman – Mohd Jafni
Ahmad Mukhlis berkata, operasi diketuai Pegawai Bomba Kanan I Zakaria Shaari dengan kekuatan 12 anggota.
Katanya, anggota bomba melakukan kerja pemotongan dahan pokok menggunakan dua unit gergaji berantai.
“Kerja mengalihkan pokok tumbang turut dibantu satu jentera berat jenis ‘shovel’ daripada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur.
“Operasi tamat sepenuhnya pada 2.35 petang,” katanya.
Pokok tumbang hempap 2 kereta di kawasan sekolah
DISYORKAN UNTUK ANDA :
- BN Johor Kekal Pendirian, Fokus Kestabilan Demi Rakyat – Onn Hafiz
- Gelombang Biru Banjiri Johor, Semangat Perjuangan Kian Membara
- Senarai Calon BN PRN Johor
LAWATI LAMAN FACEBOOK KAMI :
Layari Laman Facebook MYKMU.NET
Dr Asyraf Tolak Spekulasi, Tapisan Ketat Punca Pengumuman Calon BN Johor Lewat
You must be logged in to post a comment.