Jasmine Suraya dimaki tidak fasih berbahasa Melayu satu masa dahulu

Jasmine Suraya dimaki tidak fasih berbahasa Melayu satu masa dahulu

Jasmine Suraya dalam satu temu bual podcast Studio Sembang yang menampilkan Amelia Henderson sebagai pengacara telah tampil menceritakan pengalaman pahitnya ketika baru menapak dalam industri hiburan tanah air.

Menerusi sedutan video TikTok, Jasmine mendedahkan bahawa dia pernah dimaki dan dimarahi di set penggambaran disebabkan tidak fasih dalam bahasa melayu.

@studiosembang
ha see, susah macam mana pun kalau nak belajar bahasa ibunda kita boleh je geng. nak atau tak je. sampai bila kita nak rasa tak perlu utk belajar bahasa kita sendiri? dimana ada kemahuan disitu ada jalan 😉 #jomsembang dengan @jasmine_suraya kat @YouTube @Spotify or @Apple Podcasts ! #studiosembang

♬ original sound – Studio Sembang – Studio Sembang

Menurutnya, pengalaman pahit itu berlaku ketika dia baru menceburkan diri dalam dunia lakonan sebagai pelakon tambahan dan baginya ketika itu sangat mencabar.

“Saya kena maki dekat set, pernah orang ‘racist’ dekat saya” ujar Jasmine.

Disebabkan itu, Jasmine akan gagap dan akan berasa gementar setiap kali penggambaran bermula. Vc

Jasmine Suraya dimaki tidak fasih berbahasa Melayu satu masa dahulu

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Video dakwa BCL, Tiko mabuk di kelab malam tular

Roy Azman, keluarga terbabit kemalangan,kereta rentung (Video)

Dolla dah hilang ‘Melayu’?

Babak ciuman, Hun Haqeem & Daiyan Trisha dikecam netizen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker