Polis Evo 3 raih kutipan RM25 juta dalam tempoh seminggu

 

PETALING JAYA: Filem Polis Evo 3 berjaya mengutip RM25 juta dalam tempoh tujuh hari tayangan sekali gus berjaya mengatasi kutipan pecah panggung francais filem terdahulu.

Untuk rekod, filem Polis Evo 2 berjaya meraih RM23 juta dalam tempoh 44 hari tayangan serta Polis Evo yang mula menjengah pawagam pada 2015 mencatat rekod sebagai filem tempatan pertama menembusi kutipan pecah panggung melebihi RM18 juta.

Penerbit Eksekutif Polis Evo 3, Raja Jastina Raja Arshad berkata, momentum positif itu ternyata memperlihatkan prestasi yang lebih pantas dalam tempoh seminggu ditayangkan.

“Kami juga menerima maklum balas penonton yang sanggup menonton filem itu semula di pawagam. Kejayaan ini tidak akan terhasil tanpa sokongan anda.

“Kami akan terus fokus dalam memantapkan aktiviti pemasaran agar filem Polis Evo 3 dapat dinikmati oleh penonton dari pelbagai latar, kerana kami percaya filem ini menepati cita rasa penonton Malaysia,” katanya dalam kenyataan.

Filem arahan Syafiq Yusof ini menampilkan barisan pelakon seperti Zizan Razak, Shaheizy Sam, Sharnaaz Ahmad, Nora Danish, Syafiq Kyle, Farali Khan, Douglas Lim, Fauzi Nawawi, Fezrul Khan, Eyka Farhana dan ramai lagi.

Polis Evo 3 mengisahkan Inspektor Khai dan Inspektor Sani kembali dengan misi baharu dan kali ini pasukan mereka disertai Inspektor Dani, Inspektor Julie dan Inspektor Dell yang mempunyai kepakaran berbeza.

Keadaan bertambah rumit apabila sasaran seterusnya adalah Inspektor Khai. Persahabatan Inspektor Khai dan Inspektor Sani diuji apabila menyedari suspek yang diburu mempunyai kaitan dengan kisah silam Inspektor Khai.

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Individu Saksi Pelakon Lelaki Pukul Teman Wanita Berkali-Kali, Didakwa Memiliki Wajah Soleh

Mamu Kena Gari

Lelaki Tikam Kekasih 16 Kali, Pukul Dengan Bongkah Batu Depan Orang Awam

Video makan lauk terakhir dimasak ibu undang sebak

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker