Pujuk tak mahu, rujuk pun tak mahu, wanita akhirnya kena tetak

 

Seorang lelaki di wilayah Trat, timur Thailand didakwa membunuh bekas teman wanitanya dengan menetak badan mangsa secara kejam selepas gagal memenangi hatinya semula, lapor laman berita Thaiger, semalam.

Ketika kejadian, mangsa dilaporkan melompat keluar dari tingkap di aras dua kediamannya dan berlari ke dalam sebuah restoran, lokasi di mana dia bekerja, ketika cuba menyelamatkan diri.Suspek yang dikenali sebagai James, kemudian mengejar mangsa ke dalam restoran tersebut sebelum mengambil pisau dapur dan menetak wanita tersebut berulang kali sehingga mati.

Balai Polis Mueang Trat dimaklumkan mengenai pembunuhan yang berlaku di mukim Nong Samet pada pukul 6 pagi (waktu tempatan), semalam. Polis menemui mayat Chonthikan, 20, dalam keadaan berlumuran darah di restoran itu.

Selain itu, seorang pelayan restoran, Srisamphan, 26, ditetak di bahagian kepalanya manakala seorang lagi pekerja, Wanthanee, 48, dikelar di leher. Kedua-dua mereka dibawa ke Hospital Trat.

Seorang pekerja, Kanphak berkata, dia bekerja di restoran itu pada pukul 5.45 pagi (waktu tempatan) apabila terdengar bunyi dentuman kuat dan melihat Chantikorn berlari masuk ke dalam premis berkenaan.“Suspek mengejar mangsa, menarik rambutnya dan memukulnya,” kata Kanphak. Lelaki itu kemudian berlari ke dapur dan mengambil pisau pemotong.

Dia turut mengelar leher Wanthanee kerana cuba menghalangnya dan menetak Srisamphan di kepala sebelum berkali-kali menyerang bekas teman wanitanya lalu melarikan diri.

Selepas pembunuhan itu, sistem televisyen litar tertutup (CCTV) merakam James melarikan diri dengan melompat ke dalam Terusan Bang Phra. Polis kemudian mendapati dia bersembunyi di dalam hutan kira-kira 40 meter dari Jambatan Bang Phra.

Polis menahan James pada pukul 8.15 pagi (waktu tempatan) tetapi dia dibawa untuk menerima rawatan di Hospital Trat kerana mengalami kecederaan sebelum disoal siasat. – Agensi 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NETRintihan hati Ali Puteh

Diana peroleh hadanah interim dua anakIni kata mahkamah kepada Farid dan Diana

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker