Farid Kamil ada bukti wujud orang ketiga dalam rumah tangga

 

Bukan sekadar cerita rekaan, pelakon popular Farid Kamil mempunyai bukti bergambar mengenai dakwaan kewujudan orang ketiga dalam hubungan rumah tangganya bersama Diana Danielle.

Pemilik nama sebenar Farid Kamil Zahari itu bagaimanapun enggan mendedahkan foto tersebut kepada umum dan menyerahkan sepenuhnya penilaian dakwaan tersebut kepada badan kehakiman.

“Saya tak keluarkan kata-kata begitu (dakwaan curang) dan ada bukti bergambar.

“Namun saya tak boleh tunjuk kepada umum sekarang dan akan dedahkan di mahkamah,” katanya kepada Kosmo! Online di set penggambaran filem Gold terbitan Astro Shaw di sini hari ini.

Pelakon filem Anak Halal itu juga enggan mengeluarkan sebarang kenyataan yang boleh mencetuskan persepsi negatif terhadap keluarganya.

“Macam saya kata tadi, hal yang peribadi mengenai isteri dan anak-anak, tak mahu mencetuskan persepsi yang boleh mengaibkan mereka,” katanya lagi.

Dalam pada itu, meskipun dihimpit dengan pelbagai dugaan termasuk kemelut rumah tangga, dia bersyukur masih diberi kepercayaan untuk menerajui beberapa naskhah hebat sejak tahun lalu.

“Di sebalik semua ujian ini, saya bersyukur kerana kerjaya dan kisah peribadi berjalan seiringan,” ujarnya.

Hari ini, Hakim syarie Mahkamah Rendah Syariah Petaling, Subang Bestari di sini menasihatkan Farid dan Diana untuk berdamai bagi menyelesaikan kemelut rumah tangga mereka.

Selain itu, ditetapkan sebutan kes bagi Farid memaklumkan kepada mahkamah wakil Jawatankuasa Pendamai (JKP) yang akan mewakilinya.

Diana sebelum ini mendakwa, tiada persefahaman, berlaku shiqaq selain tidak lagi dapat hidup bersama sebagai suami isteri antara alasannya untuk bercerai.

Permohonan cerai tersebut difailkan Diana pada 10 Mac lalu mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003.

Bagaimanapun, Farid yang bakal hadir dengan filem terbaharu berjudul Anwar: The Untold Story enggan melafazkan cerai terhadap Diana.

Farid dan Diana mendirikan rumah tangga pada 3 November 2012. Pasangan itu dikurniakan dua cahaya mata iaitu Muhammad, 10, dan Nur Aurora, 8

 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Ini kata Ibu Syamsul kepada Puteri Sarah Liyana

Kazar Saisi akhirnya bersuara

Pulanglah, aku rindu – Farid Kamil

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker