Melaka mungkin bentuk kerajaan perpaduan – Zahid

Melaka mungkin bentuk kerajaan perpaduan – Zahid

JASIN: Melaka mungkin menyaksikan pembentukan sebuah kerajaan perpaduan, kata Timbalan Perdana Menteri Ahmad Zahid Hamidi.

Bercakap pada Majlis Santunan Kasih Ramadan di Masjid Ar-Rahman, Kampung Pulai, Serkam, beliau yang juga presiden Umno berkata ia adalah selaras dengan pembentukan kerajaan di peringkat persekutuan.

“Insya-Allah di Melaka belum terbentuk kerajaan (perpaduan yang) Madani… tapi ke arah itu di Melaka,” katanya pada majlis yang turut dihadiri Ketua Menteri Sulaiman Md Ali dan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Melaka, Ab Rauf Yusoh.

Beliau berkata perubahan landskap politik negara juga akan dapat disaksikan di enam negeri yang akan mengadakan pilihan raya negeri (PRN) dalam masa terdekat.

Negeri yang akan mengadakan PRN adalah Selangor, Negeri Sembilan, Pulau Pinang, Kedah, Kelantan dan Terengganu.

Pada PRN Melaka pada Nov 2021, BN berjaya memperoleh majoriti lebih dua pertiga dengan menguasai 21 daripada keseluruhan 28 kerusi Dewan Undangan Negeri dan ketika ini, Melaka ditadbir sepenuhnya oleh kerajaan BN.

Pada majlis itu, Ahmad Zahid, yang juga menteri Kemajuan Desa dan Wilayah, turut menyampaikan sumbangan kepada lapan buah pusat tahfiz berserta duit raya.

Selain itu, beliau turut menyempurnakan penyampaian geran daripada Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA) bernilai RM60,000 kepada lima penerimaan. FMT

Melaka mungkin bentuk kerajaan perpaduan – Zahid

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET

Hattan ‘sound’ Syamsul ke?

Rosyam buka cerita Aaron Aziz ‘kena buang’ Syamsul

Giliran Shaarnaz buka mulut mengenai Aaron Aziz dan Syamsul

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker