KJ amat disenangi rakyat, angin perubahan semakin kuat di Sungai Buloh

SUNGAI BULOH: Calon Barisan Nasional (BN), Khairy Jamaluddin yang bertanding di Parlimen Sungai Buloh pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15), yakin kehadiran memberangsangkan penduduk sepanjang seminggu berkempen membawa mesej “angin perubahan” di kawasan terbabit.

Menteri kesihatan sementara itu berkata, berbekalkan auranya tersendiri, beliau berharap pengundi Sungai Buloh akan memberinya mandat bagi membolehkannya mewakili Parlimen itu yang dikuasai parti pembangkang pada PRU14.

“Saya terharu setelah seminggu berkempen di Sungai Buloh, ramai hadir (sertai kempen). Ini menandakan angin perubahan di Sungai Buloh.“Saya sudah jatuh cinta dengan Sungai Buloh dan tidak sabar nak jadi Ahli Parlimen. Kalau boleh, saya mahu mula berkhidmat untuk penduduk (Sungai Buloh) hari ini,” katanya berucap pada Majlis Sepetang Bersama Pemimpin di sini yang turut dihadiri Menteri Pertahanan sementara, Hishammuddin Hussein.

Khairy berkata, beliau akan berkhidmat dengan berpegang kepada moto “Kerja Jalan” untuk membawa perubahan dalam pelbagai aspek di Parlimen terbabit.

“Saya sudah kerja kuat sebagai menteri kesihatan. Dan saya akan kerja kuat di Sungai Buloh juga. Tolong jangan sia-siakan peluang ini, BN letak saya sebagai calon di sini untuk bawa perubahan. Anda perlukan seseorang untuk mewakili kami,” katanya sambil diiringi laungan “KJ for SB” (Khairy Jamaluddin untuk Sungai Buloh) oleh ribuan penduduk.

Parlimen Sungai Buloh mempunyai 160,000 pengundi, dengan kira-kira 65% terdiri daripada orang Melayu, Cina (21%), India (10%) dan lain-lain (2%).Sementara itu, Hishammuddin yang juga bendahari agung BN menyifatkan Khairy sebagai “pembawa perubahan” yang dipertaruhkan BN untuk membawa perubahan dan menarik pengundi muda di Parlimen itu.

“Kita perlukan ‘game changer’ khususnya dalam dunia politik. Kalau ‘stagnant’, tiada perubahan nanti rakyat, khususnya generasi muda akan letih dan akhirnya hilang minat mengikuti perkembangan semasa.”

Calon di Parlimen Sembrong itu berkata, kegigihan Khairy sebagai menteri kesihatan membuktikan kesungguhan beliau terhadap tanggungjawab yang diamanahkan ketika negara dilanda pandemik Covid-19.

“Saya kenal KJ selama 20 tahun. Dia seorang yang kuat bekerja. Beliau pemimpin yang boleh melaksanakan tugas. Berat tugas macam mana sekali pun, dia akan usahakan.”Pada PRU15, Khairy akan ditentang enam calon, iaitu R Ramanan daripada Pakatan Harapan (PH), Mohd Ghazali Md Hamin (Perikatan Nasional), Mohd Akmal Mohd Yusoff (Pejuang) dan Ahmad Jufliz Faiza (Parti Rakyat Malaysia) dan calon bebas, Syed Abdul Razak Syed Long Al Sagoff serta Nurhaslinda Basri.

 

 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda
Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Penumpang LRT rosak jadi mangsa samun kerana jalan kaki [VIDEO]Ismail Sabri sokong KJ diangkat sebagai PM pada masa akan datang

Mat Sabu ‘Koyak’ di Kota Raja, maki perempuan bohsia [VIDEO]

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker