Sultan Johor memang tepat: Pembangkang mesti berhenti menghasut rakyatSebagai rakyat Malaysia yang cintakan keamanan, saya memang bersetuju dengan Sultan Johor, Sultan Ibrahin Sultan Iskandar bahawa demonstrasi jalanan adalah satu tindakan tidak bertanggungjawab dan tidak mencapai apa-apa.
Seperti yang diperkatakan oleh Yang Berhormat Sultan, sudah tentu ada kaedah yang lebih bermakna untuk menyelesaikan isu dan turun ke jalanan pastinya bukan salah satu daripadanya.
Negara kita baru pulih daripada kesan pandemik Covid-19 dan perkara terakhir yang kita perlukan ialah demonstrasi untuk menghalau pelabur.
Seperti yang Sultan sebutkan, protes jalanan bukanlah cara Malaysia dan tidak akan ada pemenang apabila ini berlaku.
Saya tertanya-tanya apa yang DAP fikirkan apabila mereka mencadangkan tindakan tidak bertanggungjawab itu pada masa seperti ini?
Saya kini berusia lebih enam dekad dan sejak saya ingat, DAP sentiasa menjadi pencetus kekacauan.
Mengapa pemimpin Pakatan Harapan membuat kecoh? Lagipun, apa yang mereka menyumbang kepada rakyat apabila mereka berkuasa? Mereka tidak dapat menyelesaikan pun masalah dalaman mereka, apatah lagi melakukan sesuatu yang berguna untuk negara.
Bagi saya, sebagai pengundi yang telah mengundi dalam pelbagai pilihan raya umum dan kecil, Dato Seri Ismail Sabri Yaakob menjalankan tugas dengan baik dan beliau harus dibiarkan untuk menyelesaikan apa yang beliau mulakan.
Kita sebagai rakyat Malaysia seharusnya menghargai apa jua faedah yang kita nikmati daripada kerajaan.
Daripada semua perjalanan saya, saya boleh katakan bahawa Malaysia adalah antara negara yang menikmati jumlah subsidi tertinggi, apatah lagi rawatan perubatan percuma untuk semua.
Di kala ekonomi baru pulih, peruntukan RM1.11 bilion untuk bayaran BKM sudah tentu bukan sedikit.
Daripada sekadar memprovokasi dan menghasut rakyat, PH khususnya DAP perlu memikirkan cara pro-aktif untuk membantu rakyat dan bukannya menyalak segala-galanya.
Saya faham parti politik perlu mencapai perbatuan politik (political mileage), tetapi menggunakan taktik kotor sudah tentu bukan caranya.
Khairul Nidzam Ziaudin
Alor Gajah, Melaka

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Sultan Johor bidas pemimpin DAP hasut rakyat berdemo

Stress Tengok Cara Peniaga Di Thailand Kupas Durian (Video)

Hadi buat pusingan U, mahu PRU-15 dijalankan segera

 Leave a Reply

Your email address will not be published.