Cubaan Segelintir Pas Untuk ‘Isolate” Presiden UMNO Tidak Akan BerjayaCubaan Segelintir Pas Untuk ‘Isolate” Presiden UMNO Tidak Akan Berjaya

Ketua Penerangan UMNO Shahril Hamdan melihat tindakan berterusan beberapa pimpinan Pas yang menyerang beberapa pimpinan UMNO termasuklah Presiden, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi akan membuatkan UMNO tidak mempunyai pilihan.

Dengan memberikan contoh tertentu, Shahril menerusi perkongsian di Facebook beliau berpandangan tindakan seumpama itu tidak akan ke mana terutama berkaitan soal Muafakat Nasional (MN).

Ikuti penulisan penuh beliau :

Aliran beberapa pemimpin PAS untuk menyerang beberapa pemimpin UMNO khususnya Presiden, berterusan.

Terbaru, YAB Dato’ Seri Muhammad Sanusi Md Nor memperlekeh Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berada dalam situasi ‘nyawa-nyawa ikan’ kerana kononnya Presiden menolak MN.
1) Andaikata UMNO dan PAS tidak bersama dalam pakatan politik, ia akan menjadi keputusan parti. Bukan keputusan Presiden seorang.

Justeru,

2) Usah cuba pecah belahkan atau cuba “isolate” Presiden UMNO dimata ahli UMNO. Cuba mengajak orang UMNO sendiri marah kepada Presiden berhubung hal MN. Tidak akan berjaya.

Oleh itu,

3) PAS tak perlu pandang jauh untuk cari sebab utama MN berada dalam nyawa-nyawa ikan. Hanya perlu semak tindakan PAS sendiri seperti kenyataan Dato’ Seri Sanusi.
Maka,

4) Jika ikhlas mahu cuba selamatkan MN. Jika masih ada jalan yang hendak dicari, setidak-tidaknya,
– Berhenti dengan serangan misalnya yang terbaru ini apatah lagi label seperti “UMNO itik patah kaki” dan “Presiden UMNO ahli sihir”
– Berhenti dakwa hanya dua tiga orang tolak MN atau hendak kira-kira berapa orang sokong/tak sokong MN. Untuk makluman, UMNO tidak buat keputusan pakatan politik ikut rasa individu.
– Yang pasti, bukan dua tiga orang yang menolak kerjasama pakatan politik PRU15 dengan PN. Mohon hormati keputusan itu.

Barulah boleh ada sedikit sinar untuk diselamatkan. Tetapi kalau nada berterusan macam ini, anda akan membuatkan UMNO dengan tiada pilihan.

#SambungYangTergendala

Shahril Hamdan
Ketua Penerangan UMNO Malaysia

Cubaan Segelintir Pas Untuk ‘Isolate” Presiden UMNO Tidak Akan Berjaya
Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392

Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda

Baca Artikel Menarik:

Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Filem Mat Kilau : ‘Siap Selepas 15 tahun’ Bakal Jadi Biopik Terhebat Alaf Ini [VIDEO]

Hakim Arief Emran Dah Tarik Diri, Hakim Nazlan Pula Bagaimana?

Ustaz Abdul Somad diusir dari SingapuraLeave a Reply

Your email address will not be published.