Budak Rohingnya Tunjuk Jari Tengah Dekat Driver Buat Netizen Bengang (Video)Budak Rohingnya Tunjuk Jari Tengah Dekat Driver Buat Netizen Bengang (Video)

Isu Rohingnya memang selalu didengari di Malaysia kerana negara ini menerima pelarian-pelarian Rohingnya kerana mereka ini seringkali ditindas.

Dan penerimaan terhadap bangsa ini ke dalam negara Malaysia adalah kerana atas dasar perikemanusiaan.

Ibarat melepaskan anjing yang tersepit, segelintir golongan ini tidak bersyukur dengan penerimaan rakyat Malaysia terhadap mereka dan bersikap kurang ajar tanpa sebab.

Itulah yang dikongsikan oleh pengguna Twitter yang dikenali sebagai @nanmanjoi8715 di mana video yang dimuat naik menunjukkan seorang kanak-kanak Rohingnya menunjukkan jari tengah terhadap seorang pemandu.
Video berkenaan dikatakan dirakam oleh si isteri pengguna Twitter yang membuat ciapan dan menyebabkan dia berasa tidak berpuas hati dengan perkara tersebut.

Menurutnya, kejadian itu terjadi di lampu isyarat berdekatan Ampang Point di mana secara tiba-tiba kanak-kanak terbabit menunjukkan kedua-dua jari tengahnya terhadap pemilik video itu tanpa sebab.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata tidak berpuas hati dengan golongan ini dan mempersoalkan penerimaan Malaysia berikutan pengambilan bangsa Rohingnya ke dalam negara ini. Bn

Budak Rohingnya Tunjuk Jari Tengah Dekat Driver Buat Netizen Bengang (Video)


Baca Artikel Menarik:
Layari Laman Facebook MYKMU.NET


Drama Raya PETRONAS 366 gambaran ketabahan rakyat Malaysia (Video)

Dituduh memondan, Aliff Syukri nak saman pula

Berjuta tonton, saya akan buat konsert pula – Aliff SyukriLeave a Reply

Your email address will not be published.