Zahid maklumkan hanya pembangkang di Malaysia tidak mahu PRU segeraHanya pembangkang di Malaysia satu-satunya di dunia yang tidak mahu pilihan raya umum diadakan, kata Presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi.

Jelasnya, melengahkan Pilihan Raya Umum (PRU) ke-15 membuka ruang kepada pembangkang untuk menjayakan strategi serta muslihat mereka.

“Saksikan juga pembangkang Malaysia barangkali satu-satunya pembangkang dalam dunia yang tidak mahu pilihan raya umum diadakan.

“Menawarkan memorandum persefahaman (MoU) 2.0 kepada kerajaan demi memastikan PRU ke-15 tidak diadakan dalam tempoh terdekat.

“Mereka mahu membeli masa untuk mencipta tipu daya dan fitnah-fitnah baru selepas segala penipuan mereka diketahui dan ‘direject’ oleh rakyat.
“Apakah Umno/BN begitu naif perlu berkompromi dan membantu menjayakan strategi dan muslihat mereka,” tulis Zahid di Facebook, hari ini.

Zahid berkata pembangkang pasti tidak akan melepaskan peluang jika Umno/BN yang berada dalam kedudukan mereka iaitu ditolak oleh rakyat.

Umno pada perhimpunan agungnya yang berakhir Sabtu lalu menggesa Perdana Menteri, Ismail Sabri Yaakob supaya mempercepatkan pembubaran Parlimen bagi membolehkan PRU ke-15 diadakan.

Gesaan supaya PRU segera diadakan selepas Umno melihat momentum sokongan rakyat memihak mereka selepas memenangi Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka dan Johor.

Parti dominan Melayu itu juga turut menagguhkan pemilihan selepas PRU bagi mengelak perpecahan dalaman.
Dalam pada itu, Ahmad Zahid berkata perhimpunan Umno baru-baru ini telah meleraikan isu PRU apabila semua telah sepakat mengenainya.

Umno katanya kini hanyamenunggu masa untuk memasuki gelanggang penentuan bagi menjulang kembali BN sebagai sebuah kerajaan dominan.

“Itu tidak langsung memperlihatkan sebuah kesombongan mahupun keangkuhan, tetapi ia adalah realiti dalam kancah politik semasa dan mengapa PRU-15 perlu diadakan.

“Apakah Umno perlu akur bersama dengan musuh selepas segala kata-kata nista mereka lemparkan terhadap parti keramat agama, bangsa dan negara,” katanya lagi.

 

 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:
MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392
Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);

KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

CPRC Kebangsaan KKM
Telefon : 03 8881 0200 / 03 8881 0600 / 03 8881 0700
Whatsapp : +60178429454
Email : [email protected]

Kongsikan kepada keluarga dan rakan anda


Baca Artikel Menarik:
Layari Laman Facebook MYKMU.NET


13 Negara Boleh Melancong Tanpa Perlu Kuarantin Ketika Pulang

Kerajaan sedang kaji mengapa ramai guru bersara awal

Ibu Terkejut Perut Anak Membesar, Rupanya Dirogol Sepupu SendiriLeave a Reply

Your email address will not be published.